Πούτιν: Αναπτύσσουμε στρατηγικά όπλα που δεν αναχαιτίζονται από αμυντικούς πυραύλους. Πριν δε μας δίνατε σημασία, τώρα θα μας ακούσετε!

© Sputnik/ Michael Klimentyev
Ο Πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία δημιούργησε νέα αμυντικά συστήματα ως απάντηση στην ανάπτυξη των αντιπυραυλικών αμυντικών συστημάτων από τις ΗΠΑ "τόσο στις ΗΠΑ όσο και εκτός των συνόρων της". Ο ίδιος ανέφερε ότι όλες οι προτάσεις της Ρωσίας για κοινή δουλειά έχουν απορριφθεί από τις ΗΠΑ, εξηγώντας ότι η Μόσχα προσπάθησε να πείσει την Ουάσινγκτον να μην παραβιάσει τη συνθήκη για την αντιπυραυλική άμυνα, αλλά όλα αυτά ήταν μάταια.

Παρουσίαση για τη Freepen.gr: Στρατής Μαζίδης

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η στρατιωτική συσσώρευση των ΗΠΑ θα καταστήσει τελικά το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας άχρηστο αν η Μόσχα δεν ενεργήσει, διευκρινίζοντας ότι όλες οι συμφωνίες στο πλαίσιο της New Start Treaty βαθμιαία υπονομεύονται και υποβαθμίζονται.

"Ένα ενιαίο πεδίο εντοπισμού ραντάρ για ένα σύστημα προειδοποίησης επίθεση πυραύλων έχει αναπτυχθεί κατά μήκος της περιμέτρου των συνόρων της Ρωσίας, και είναι πολύ σημαντικό. Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, το σύστημα είχε αρκετά κενά ασφαλείας, αλλά όλα έχουν πλέον διορθωθεί" δήλωσε ο Πούτιν.

«Κανείς δεν άκουσε τη Ρωσία πριν δημιουργήσει νέα συστήματα όπλων, θα ακούσουν τώρα»

"Ξεκινήσαμε την ανάπτυξη νέων στρατηγικών όπλων που δεν χρησιμοποιούν βαλλιστικές διαδρομές πτήσης, ενώ κινούνται προς στόχους, πράγμα που σημαίνει ότι τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας είναι άχρηστα εναντίον τους".

Στα τέλη του 2017, η Ρωσία δοκίμασε με επιτυχία έναν εντελώς νέο τύπο πυρηνικού πυραύλου δήλωσε ο Πούτιν. Μετά την ανακοίνωση αυτή, ο Πούτιν δήλωσε την έναρξη της ενεργού φάσης των δοκιμών του συστήματος πυραύλων SARMAT, λέγοντας ότι τα νέα όπλα θα ήταν άτρωτα στην παρακολούθηση, καθώς οι ικανότητές τους επιτρέπουν την παράκαμψη οποιασδήποτε πυραυλικής άμυνας. Ο SARMAT θα είναι εξοπλισμένος με πυρηνικές κεφαλές. Επιπλέον, η Ρωσία αναπτύσσει πυρηνική κεφαλή αρκετά μικρή ώστε να μεταφέρεται από πυραύλους κρουζ. Επίσης έχει αναπτύξει υποβρύχια σκάφη ικανά να λειτουργούν σε τεράστια βάθη και διακλαδικές αποστάσεις, καθώς και να δημιουργούν υπερηχητικά όπλα.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι δεν αποκάλυψε όλα τα όπλα που αναπτύσσει στη Ρωσία, αλλά όσα ανέφερε ήταν αρκετά για μια μέρα.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος διευκρίνισε ότι όλες οι εργασίες για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Ρωσίας διεξήχθησαν στο πλαίσιο διεθνών συνθηκών και δεν παραβιάζουν τυχόν συμφωνίες. Ο Πούτιν σημείωσε ότι η χώρα του δεν απειλεί κανέναν και δεν έχει καμία πρόθεση να επιτεθεί σε κανέναν, παρά τη δημιουργία μιας νέας σειράς όπλων, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών όπλων υψηλής ακρίβειας, τα οποία εξυπηρετούν αποκλειστικά τις αμυντικές ανάγκες της Ρωσίας.









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail