Μπαλάφα μου το ρισκάραμε με την Τουρκία κι αφού πήγε να μας πνίξει δύο φορές στα Ιμια, μας έπιασε αιχμαλώτους

Του Στρατή Μαζίδη

Το Μάιο του 2012 ο Γιάννης Μπαλάφας προέκρινε καλεσμένος στην εκπομπή του Μάκη Κουρή "Επί του πιεστηρίου" την ισχυρή περικοπή των αμυντικών δαπανών με το φοβερό επιχείρημα στο ερώτημα της Τουρκίας ότι "θα το ρισκάρουμε".



Αποφασίσαμε λοιπόν να ρισκάρουμε. Αποφασίσαμε πχ πέρυσι και φέτος να δώσουμε 1,2 δις ευρώ σε επιδόματα ενός κοινωνικού μερίσματος αντί να κλείσουμε την παραγγελία για 30-40 μαχητικά F-35 σε πρώτη φάση και νέα σκάφη για το πολεμικό ναυτικό. Άλλωστε οι εξοπλιστικές δαπάνες δεν πληρώνονται με την παραγγελία και το 1,2 δις ευρώ το βρήκα ξύνοντας το κεφάλι μου για 2-3 δευτερόλεπτα. Υπάρχουν και άλλα που μπορούμε να βρούμε.

Εν πάση περιπτώσει Μπαλάφα μου το ρισκάραμε. Το αποτέλεσμα;

Οι Τούρκοι,

μπήκαν δύο φορές παράνομα στα χωρικά μας ύδατα στα Ιμια, αποπειράθηκαν να μας βουλιάξουν, θα μας έπαιρναν κι αιχμαλώτους αφού για αυτούς εμείς ήμασταν παράνομα στα Καρντάκ και θα μας δίκαζαν.

έχουν αποκλείσει ναυτικά τις βραχονησίδες

περικύκλωσαν ένα γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ και εμείς ήμασταν θεατές (όπως και η Κύπρος φυσικά που ξεκίνησε να βγάλει πετρέλαιο και φυσικό αέριο αθωράκιστη)

μας άρπαξαν αιχμαλώτους, πιθανότατα σε ελληνικό έδαφος

Τι αντιπαρατάξαμε εμείς; Σοβαρότητα και την περίφημη στρατηγική ψυχραιμία. Προειδοποιούμε κάθε φορά ότι αυτή ήταν η τελευταία. Όπως πολύ εύστοχα διάβασα σε ένα σχόλιο ενός ιστολογίου, τους έχουμε τρελάνει με τον εκτοξευτήρα αυστηρών δηλώσεων.

Το αποτέλεσμα; Μας έχουν πάρει στο σορολόπ οι Αλβανοί κι οι Σκοπιανοί. Ακόμη κι ο Ζάεφ νομίζει πως τον παίρνει απεναντί μας. Και τελικά αυτό συμβαίνει!

Λοιπόν Γιάννη; Τι κάνουμε; Κουκιά σπέρνουμε!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail