Ραγδαίες εξελίξεις - Μόσχα: Θεωρούμε εχθρική ενέργεια τις απελάσεις διπλωματών μας - θα αντιδράσουμε άμεσα!


© Sputnik/ Kirill Kallinikov
Freepen.gr - "Εκφράζουμε μια αποφασιστική διαμαρτυρία για την απόφαση που έλαβαν ορισμένες χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να απελάσουν τους Ρώσους διπλωμάτες. Θα υπάρξει αντίστοιχη ανταπόκριση. Τις επόμενες ημέρες θα  επεξεργαστούμε και θα δώσουμε την απάντησή μας σε κάθε χώρα... Θεωρούμε ότι αυτό το βήμα είναι εχθρικό και δεν εξυπηρετεί τα καθήκοντα και τα συμφέροντα της έρευνας και της εξεύρεσης των δραστών του περιστατικού που έλαβε χώρα στις 4 Μαρτίου στο Salisbury", ανέφερε σε δήλωσή του το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, ισχυρές δυνάμεις στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται πίσω από την επίθεση δηλητηρίασης του πρώην κατασκόπου Skripal στο Salisbury.

Οι ακόλουθες χώρες ανακοίνωσαν την απομάκρυνση ρωσικών διπλωματών:

Πολωνία - 4
Λιθουανία - 3
Λετονία - 1
Ολλανδία - 2
Ουκρανία - 13
Γαλλία - 4
Δανία - 2
Τσεχική Δημοκρατία - 3
Εσθονία - 1
Γερμανία - 4
Ιταλία - 2
Ρουμανία - 1
Φινλανδία - 1
Κροατία - 1
Σουηδία - 1
Αλβανία - 2
Ισπανία - 2
Νορβηγία - 1
Ουγγαρία - 1
Οι ΗΠΑ - 60
Καναδάς - 4

"Δεκατέσσερα από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ αποφάσισαν να εκδιώξουν διπλωμάτες από τη Ρωσική Ομοσπονδία ως μέτρο αλληλεγγύης προς το Λονδίνο για την υπόθεση Skripal ... Δεν μπορούν να αποκλειστούν προσεχή και πρόσθετα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων περαιτέρω κυρώσεων εντός του κοινού πλαισίου της ΕΕ τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες", δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk.

Η Μόσχα θα αντιδράσει εναντίον μιας σειράς απελάσεων από τους Ρώσους διπλωμάτες από τις ευρωπαϊκές χώρες με στοχεύμενη αντίδραση στην κάθε περίπτωση καθώς ήταν έτοιμη για την εξέλιξη αυτή, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail