«Θα σας συντρίψουμε» λέει ο Καμμένος στους Τούρκους που είχε χαθεί μετά το συμβάν στον Εβρο

Δήλωση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου μετά το πέρας της παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Θέλω να συγχαρώ την ηγεσία, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες για τη σημερινή εξαιρετική παρέλαση στην Αθήνα, αλλά και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, την ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, την ημέρα που οι Έλληνες γιορτάζουμε τη δύναμη και την ψυχή του ελληνικού λαού να αντιστέκεται και να νικά, ακόμα και όταν οι άλλοι δεν τον υπολογίζουν.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Είμαστε ένας λαός φιλειρηνικός, κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη, αλλά όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε, όπως οι Έλληνες μαχητές συνέτριψαν το 1821 μία πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Όσοι σκέφτονται για μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες θα πρέπει να θυμούνται και το 1821, το πώς ο ελληνικός λαός, ως μία ψυχή, ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε την αυτοκρατορία και τη συνέτριψε.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό για τη δύναμη που δίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ακριβώς η αγάπη και η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού που την απέδειξαν σήμερα ενωμένοι όλοι οι Έλληνες, ανεξάρτητα από πολιτικές, εδώ στο Σύνταγμα, αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Θέλω, ακόμα, να ζητήσω από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να στηρίξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και να τις αφήσουμε έξω από κάθε πολιτική αντιπαράθεση.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, όταν έχουν την αγάπη και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση.

Με Προστάτιδα την Υπέρμαχο Στρατηγό και τους Προστάτες Αγίους των Ενόπλων Δυνάμεων, με την υψηλή ηθική προετοιμασία του στρατεύματος, τον επαγγελματισμό, την εκπαίδευση και τα μέσα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να διασφαλίσουν την ειρήνη, αλλά και να νικήσουν όποιον τολμήσει να προκαλέσει.

Ζητώ, από αυτό εδώ το βήμα, την ημέρα της Παλιγγενεσίας, τη στήριξη των φίλων και συμμάχων για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του αξιωματικού και του υπαξιωματικού, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή έγκλειστοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, κατά παράβαση κάθε αρχής του διεθνούς δικαίου, κάθε αρχής δημοκρατίας.

Δεν φτάνουν απλώς οι δηλώσεις, χρειάζονται πράξεις και τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους μας.

Θέλω να ξέρουν ότι όλος ο ελληνικός λαός είναι μαζί τους. Θα επιδιώξουμε και θα επιτύχουμε την απελευθέρωσή τους. Και πρέπει να καταλάβει και η Τουρκία ότι μπορεί να στέλνουμε συνεχώς μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης, που ζητά ο ελληνικός λαός, αλλά τέτοιου είδους συμπεριφορές την απομονώνουν και τη στέλνουν ξανά πίσω, εκεί που ξεκίνησε, από τα βάθη της Ανατολής».

Για να ακριβολογούμε το 1821 δε συντρίψαμε την Οθωμανική Αυτοκρατορία διότι αν το είχαμε κάνει, η Ελλάδα δε θα έφτανε μέχρι τη Λαμία αλλά ως την Κωνσταντινούπολη και τον Πόντο. Ξεκινήσαμε καλά και ελπιδοφόρα αλλά σφαχτήκαμε μεταξύ μας, δημιουργήσαμε ξενοδουλικά κόμματα χωρίς να έχουμε κράτος, φερθήκαμε άσχημα στους οπλαρχηγούς μας και μας έσωσε η ναυμαχία του Ναβαρίνο όταν άρχισε να παίρνει φόρα ο Ιμπραήμ. Κι επειδή δεν πήραμε το μάθημα του διχασμού μας, το ξαναζήσαμε το 1919-1922 με πιο σκληρό τρόπο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail