Πρώτο ανταποδοτικό χτύπημα από το Πεκίνο - Επιβολή δασμών στα αμερικανικά προϊόντα

lzwql - pixabay
Freepen.gr - Το Πεκίνο ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων που σκοπεύει να εφαρμόσει ως απάντηση στους νέους δασμούς εισαγωγής του Προέδρου Trump, σε έναν κλιμακωτό εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από το Πεκίνο, την Πέμπτη, ο Donald Trump έδωσε εντολή στον Robert Lighthizer του US Trade Representative (USTR) να επιβάλει δασμούς τουλάχιστον 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα με την κατηγορία κλοπής της αμερικανικής τεχνολογίας.Το USTR έλαβε 15 ημέρες προθεσμία για να προτείνει μια λίστα προϊόντων.

Η Κίνα ανταπέδωσε αμέσως, ανακοινώνοντας ότι σχεδιάζει να επιβάλει δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα, τα οποία πέρυσι είχαν αξία εισαγωγής 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το υπουργείο εμπορίου της Κίνας απείλησε επίσης να αναλάβει νομικές ενέργειες εναντίον των ΗΠΑ μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου «για να διατηρήσει τη σταθερότητα των παγκόσμιων εμπορικών κανόνων», ελπίζοντας ότι ένας πλήρης εμπορικός πόλεμος μπορεί να αποφευχθεί μέσω διαλόγου.

"Σκοπεύουμε να επιβάλουμε δασμούς σε ορισμένες αμερικανικές εισαγωγές για να εξισορροπήσουμε τις απώλειες που προκάλεσαν στα κινεζικά συμφέροντα οι δασμοί των ΗΠΑ στον εισαγόμενο χάλυβα και αλουμίνιο", ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με το Reuters.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail