Φωτιά στο Κόσοβο - Συνέλαβαν ταπεινωτικά και απέλασαν Σέρβο αξιωματούχο - Βούσιτς: Δε θα περάσει έτσι ο εξευτελισμός!

Kosovo police escort Marko Djuric a Serb official to a police station in Kosovo capital Pristina after he was arrested in northern Kosovo town of Mitrovica on Monday. Photo: AP/ Visar Kryeziu
Freepen.gr - Το Κοσσυφοπέδιο απελάσε τη Δευτέρα το Μάρκο Τζούριτς, επικεφαλής του γραφείου της Σερβίας για το Κοσσυφοπέδιο, αφού τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί στη Βόρεια Μιτρόβιτσα για παράνομη είσοδο στη χώρα. Τόσο στον Ντιούρτς όσο και τον υπουργό Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βουλίν απαγορεύθηκε να μπουν στο Κοσσυφοπέδιο από το Υπουργείο Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου.

Όπως σημειώνει το balkaninsight.com μετά τις αναφορές ότι ο Τζούρτσιτς είχε παρακολουθήσει συνάντηση στο Δημαρχείο στη Βόρεια Μιτρόβιτσα, παρενέβησαν οι αστυνομικές ειδικές δυνάμεις και τον συνέλαβαν.

"Με βάση την άρνησή του να εισέλθει στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου έχει απομακρύνει το ίδιο άτομο από το έδαφος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου", δήλωσε η αστυνομία.

Ο γιατρός Μιλάνο Ιβάνοβιτς, από το βόρειο Κοσσυφοπέδιο δήλωσε ότι 32 άτομα έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων πέντε σοβαρά, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου κατά τη σύλληψη του Djuric, ανέφερε το Associated Press.

Ο Ιβάνοβιτς δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι τραυματίες έχουν έτυχαν περίθαλψης σε ένα τοπικό νοσοκομείο στη διαιρεμένη πόλη της Μιτρόβιτσα και έλαβαν εξιτήριο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Μπεχτζίτ Πατσολί δήλωσε ότι η αστυνομία ενήργησε σύμφωνα με τους νόμους της χώρας.

"Τον προειδοποιήσαμε αρκετές φορές να σεβαστεί το νόμο του Κοσσυφοπεδίου, καθώς οποιοσδήποτε πολίτης πρέπει να σέβεται τους νόμους του οικοδεσπότη όπου κι αν πάει", γράφει ο Pacolli στο Facebook.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούσιτς απέρριψε τις αιτιάσεις της Πρίστινα ενώ συμπλήρωσε:

«Δεν θα το προσπεράσουμε αυτό. Όλοι όσοι συμμετείχαν στην απαγωγή [του Ντιούρτς] θα απαντήσουν στις αρμόδιες [σερβικές] αρχές ", δήλωσε ο Βούτσιτς, προσθέτοντας ότι ο Ντιούριτς ταπεινώθηκε επειδή "τρομοκράτες τον έσυραν στους δρόμους της Πρίστινα ".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail