Και πάλι ανάστημα από την Αυστρία: Δε θα απελάσουμε κανένα Ρώσο διπλωμάτη!

Julius_Silver / pixabay
Freepen.gr - Η Βιέννη επέλεξε να μην απελάσει Ρώσους διπλωμάτες ως απάντηση στη δηλητηρίαση του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, λέγοντας ότι θέλει να διατηρήσει ανοικτό το διάλογο με τη Μόσχα την στιγμή που αρκετές φωνές στην Ευρώπη προβληματίζονται από τον αντίκτυπο των απελάσεων.

Παρά το ό,τι περισσότερες από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν στην απέλαση Ρώσων διπλωματών για την περίπτωση του Skripal, καταγράφονται και φωνές που ενίστανται όπως αυτή της αυστριακής κυβέρνησης.

Μιλώντας στο Sputnik μετά τις ανακοινώσεις από διάφορες χώρες της ΕΕ και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο εκπρόσωπος της αυστριακής κυβέρνησης, Peter Launsky-Tieffenthal, δήλωσε ότι η Βιέννη «δεν πρόκειται να λάβει μέτρα σε εθνικό επίπεδο, δεν θα εκδιώξουμε διπλωμάτες» και συμπλήρωσε:

«Ο λόγος για αυτό είναι ότι σκοπεύουμε να κρατήσουμε ανοιχτούς διαύλους διαλόγου με τη Ρωσία. Η Αυστρία είναι μια ουδέτερη χώρα και ένα είδος γέφυρας μεταξύ Ανατολής και Δύσης, αλλά στηρίζουμε την απόφαση της ανάκλησης του πρεσβευτή της ΕΕ από τη Μόσχα».

Όσον αφορά την ελληνική πλευρά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη για διερεύνηση της υπόθεσης Skripal πριν καταλήξουμε σε συμπεράσματα. "Πρέπει να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς το Ηνωμένο Βασίλειο, προς το βρετανικό λαό, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διερευνήσουμε", δήλωσε ο Τσίπρας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail