Ο Ερντογάν "προσαρτά" την Αφρίν διορίζοντας νομάρχη - Ποιο ήταν εξαρχής του πολέμου το βρώμικο σχέδιο της Τουρκίας

Freepen.gr - Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, σε συνάντηση με στενούς συνεργάτες και βουλευτές του ΑΚΡ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για τα σχέδιά του να διορίσει νομάρχη στην Afrin της Συρίας προχωρώντας σε μια πρακτική κίνηση προσάρτησης της περιοχής.

"Μέσα σε λίγες μέρες θα καλυφθούν οι θέσεις στην τοπική διοίκηση, συμπεριλαμβανομένου ενός κυβερνήτη", δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι απαιτούνται τροποποιήσεις για να βοηθήσουν τις οικογένειες των "μελών των συμμοριών" που σκοτώθηκαν στην Αφρίν, αλλά δεν προχώρησε σε συγκεκριμένη πρόταση.

Οι πηγές αναφέρουν ότι ο Ερντογάν σκοπεύει να εγκαταστήσει 350-400 χιλιάδες Σύριους Άραβες που ζουν επί του παρόντος στις τουρκικές επαρχίες Kilis, Hatay και Antep στο συροκουρδικό καντόνι της Afrin.

Με άλλα λόγια κράτησε μαντρωμένους τους Σύριους πρόσφυγες (κυρίως αντικυβερνητικούς) που έφυγαν από τη χώρα, για να τους στείλει πάλι πίσω στις κουρδικές περιοχές αφού πρώτα τις εκκαθαρίσει. Για να πετύχει βέβαια το σχέδιο του εξισλαμισμένου σουλτάνου χρειάστηκε οι Κούρδοι να παίξουν για άλλη φορά στην ιστορία το ρόλο του "χρήσιμου ηλίθιου" που ο καθένας χρησιμοποιεί και στο τέλος εγκαταλείπει κάνοντας τις λάθος επιλογές. Αν και ακούγονται φωνές που μιλούν για προδοσία από την ηγεσία του PYD.

Άραγε θα σταματήσει κανείς την Τουρκία;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail