Ραγδαίες εξελίξεις - Η Αρμενία ακύρωσε τη συμφωνία ειρήνης με την Τουρκία

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Αρμενίας Serzh Sargsyan υπέγραψε διάταγμα την Πέμπτη για να τερματίσει τη διαδικασία υπογραφής των πρωτοκόλλων Αρμενίας-Τουρκίας όπως μεταδίδει το news.am.

Η απόφαση ανακοινώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας την Πέμπτη.

Το διάταγμα που υπογράφει ο πρόεδρος αναφέρει:

"Με τις τροποποιήσεις του 2005, με την 7η παράγραφο του 55ου άρθρου του Συντάγματος της Αρμενίας και με βάση το πρώτο μέρος του άρθρου 39.1 του νόμου «Περί των διεθνών συνθηκών της Δημοκρατίας της Αρμενίας », διατάσσω:

Την ακύρωση της διαδικασίας υπογραφής των πρωτοκόλλων «Σχετικά με την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Αρμενίας και Τουρκίας» και «Σχετικά με την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Αρμενίας και Τουρκίας», που υπεγράφη στις 10 Οκτωβρίου 2009 στη Ζυρίχη».

Ο Αρμένιος Υπουργός Εξωτερικών έχει την εντολή να ειδοποιήσει την Τουρκία για την ακύρωση των πρωτοκόλλων. "



Ο Αρμένιος πρόεδρος δήλωσε πως η χώρα του έκανε τα πάντα ώστε «να μην αφήσει το βάρος της διευθέτησης των σχέσεων μεταξύ Αρμενίας και Τουρκίας στους ώμους των μελλοντικών γενεών». «Αλλά η Άγκυρα δεν έκανε ούτε ένα βήμα προς την επικύρωση και εφαρμογή των πρωτοκόλλων, αλλά δεν άφησε και καμία αμφιβολία ότι δεν προτίθετο να το κάνει», συμπλήρωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail