«Οι ΗΠΑ προκάλεσαν την Τουρκία για να επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας»

© Goran Tomasevic / Reuters
Freepen.gr - Η Ουάσινγκτον προκάλεσε την Άγκυρα να ξεκινήσει στρατιωτική επίθεση στο συροκουρδικό καντόνι της Αφρίν ενισχύοντας τους Κούρδους με προηγμένα όπλα, σύμφωνα με το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας αναφέρει το RT.

«Οι Κούρδοι ενισχύονται με προηγμένα όπλα. Οι παραδόσεις σύγχρονων όπλων και η ενθάρρυνση των αυτονομιστικών συναισθημάτων μεταξύ των Κούρδων προκάλεσαν στην πραγματικότητα την Τουρκία να ξεκινήσει την στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια περιοχή της Αφρίν της Συρίας» δήλωσε στο Ria Novosti ο βοηθός του Γραμματέα του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Alexander Venediktov.

Η Τουρκία ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρηση με την ονομασία «Κλάδος Ελαίας» που στοχεύει στις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία στις 20 Ιανουαρίου. Στα τέλη Φεβρουαρίου έστειλε επίσης ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για να συνδράμουν στο να κρατηθούν τα χωριά που έχουν καταληφθεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail