Το «κόλπο» της αλλαγής ΑΦΜ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και η παρέμβαση της ΡΑΕ

Αναδημοσίευση από: newpost.gr

Του Παναγιώτη Τζαννετάτου

Υπάρχουν καταναλωτές που αλλάζοντας πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (φεύγοντας δηλαδή από τη ΔΕΗ) και για να αποφύγουν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους, αλλάζουν ΑΦΜ.


Παναγιώτης Τζαννετάτος του Παναγιώτη Τζαννετάτου

Μια ενδιαφέρουσα τακτική, απόλυτα εναρμονισμένη με την παραδοσιακή συνείδηση του έλληνα καταναλωτή, αποκάλυψε ο Μανώλης Παναγιωτάκης της ΔΕΗ, κατά την τοποθέτησή του σε επιτροπή της Βουλής.

Όπως είπε, υπάρχουν καταναλωτές που αλλάζοντας πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (φεύγοντας δηλαδή από τη ΔΕΗ) και για να αποφύγουν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους, αλλάζουν ΑΦΜ.

Με τον τρόπο αυτό και ενώ έχουν την ίδια παροχή δεν μεταφέρουν στο νέο τους συμβόλαιο το χρέος τους. «Με τον τρόπο αυτό γίνεται δύσκολη η αναζήτηση των οφειλών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΔΕΗ, σημειώνοντας ωστόσο πως:

«Είμαστε σε συζήτηση με τη ΡΑΕ, υπάρχουν ακραία παραδείγματα και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε ρυθμίσεις από τη ΡΑΕ που θα μας βοηθήσει να εισπράξουμε το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών».
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...