Η «Μικρή Τουρκία» στο Αφρίν ξεκινά από τα σχολεία

Αναδημοσίευση από: viadiplomacy.gr

ΠΕΤΡΟΣ ΟΥΤΣΗΣ

Οι Τούρκοι στο Αφρίν έχουν ξεκινήσει χωρίς καμιά καθυστέρηση το σχέδιο τους για την δημιουργία μιας «Μικρής Τουρκίας» στο Αφρίν και την Περιφέρεια του. Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην περιοχή και για αυτό το λόγο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στο σχέδιο τους.

Μια δομή που ήδη έχει ξεκινήσει είναι η Παιδεία με το πρακτορείο Anadolou να αναφέρει «Τα παιδιά που εξαναγκάστηκαν να φύγουν από τους τρομοκράτες του YPG / PKK είναι χαρούμενα που επέστρεψαν μετά από 2 χρόνια στα σχολεία τους»

Οι Τούρκοι έχουν ολοκληρώσει μέσα σε λίγες ημέρες την επισκευή ενός σχολείου στην συνοικία Kecioren και το οποίο έγινε με χρήματα από τον Δήμο Άγκυρας.

«Τα παιδιά δεν πήγαν στο σχολείο για δύο χρόνια λόγω της τρομοκρατικής οργάνωσης PYD / PKK», δήλωσε ο δάσκαλος Uday Ibrahim στο Anadolu.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η αναφορά η παρακάτω αναφορά του Anadolou : «Οι τρομοκράτες είχαν αναγκάσει τα σχολεία να διδάξουν τα λατινικά αλφάβητα αντί για τα αραβικά και έτσι οι Άραβες χωρικοί πήραν τα παιδιά τους από τα σχολεία.» ενώ πιο πάνω είχε αναφέρει ότι «εξαναγκάστηκαν»
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...