Η δήλωση Τζανακόπουλου απέδειξε πόσο λιλιπούτεια είναι η χώρα μας

barskefranck - pixabay
«Η ελληνική κυβέρνηση ζητά με σαφήνεια από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει άμεσα για ποιο λόγο κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί και τους στερείται η δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Για ποιο λόγο μετά από έναν σχεδόν μήνα δεν έχουμε καν γνώση των κατηγοριών και για ποιο λόγο επιλέγεται αυτή η τακτική της κωλυσιεργίας που καθόλου δεν συμβάλει στην εξομάλυνση των σχέσεων μας και μια σχέση καλής γειτονίας με τους Τούρκους φίλους μας» Δημήτρης Τζανακόπουλος, κυβερνητικός εκπρόσωπος (30-3-2018)

Του Στρατή Μαζίδη

 Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Ελλάδα είναι η υπερδύναμη των Βαλκανίων, μεγάλος γεωπολιτικός παίκτης και άλλα τέτοια όμορφα, έρχεται μια δήλωση όπως η παραπάνω να αποδείξει την αλήθεια.

Η χώρα μας είναι λιλιπούτεια σε γεωπολιτικό μέγεθος και εκτόπισμα. Είτε οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί απήχθησαν εντός ελληνικού εδάφους είτε όντως έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και συνελήφθησαν εντός Τουρκίας, το προμελετημένο σχέδιο υπήρχε καμία περίπτωση να υλοποιηθεί αν οι Τούρκοι ήξεραν ότι εμείς δε σηκώνουμε αστεία; Οι Τούρκοι ως μπαμπέσηδες, δεν κάνουν τίποτε στα ίσα. Μέτρησαν λοιπόν αντιδράσεις στα Ιμια με τον Καμμένο και τα δύο σκάφη μας που πήγαν να βουλιάξουν, αντιπαρατέθηκαν με τον εκτοξευτή αυστηρών δηλώσεων και την στρατηγική ψυχραιμία, και προχώρησαν.

Θα τολμούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο πχ στο Ισραήλ; Μάλλον όχι. Το έκαναν όμως με την Ελλάδα διότι από το 1974 και μέτα, με εξαίρεση το 1987, είδαν ότι τους παίρνει.

Είμαστε δε τόσο λιλιπούτειοι που η Αγκυρα δε μας δίνει καν σημασία. Δεν ενημερώνει την ελληνική κυβέρνηση γιατί κρατά στη φυλακή επί ένα μήνα δύο στρατιωτικούς μας. Κι αν το ένας μήνας φαντάζει λίγο, σας λέω πως δεν είναι όταν μάλιστα άνθρωποι που διαπράττουν κανονικά εγκλήματα τιμωρούνται με αναστολή. Αυτά τα παιδιά έχασαν ήδη ένα μήνα από τη ζωή τους γιατί κάποιοι δεν είδαν τα σημεία στον ορίζοντα και δεν αντέδρασαν πριν συμβεί το κακό.

Η Τουρκία κάνει ό,τι θέλει με τους δύο αιχμαλώτους (διότι αιχμάλωτοι είναι) αδιαφορώντας πλήρως για το τι λέει η ελληνική πλευρά. Ούτε καν τα ΜΜΕ της γείτονος δεν ασχολούνται. Και μας συλλαμβάνουν, και μας φυλακίζουν, και γραμμένους μας έχουν, και τους λέμε «φίλους».

Λιλιπούτειοι...


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail