Νατοϊκός ναρκοπόλεμος στο Ιόνιο Πέλαγος με τους Μεσόγειους αλλά χωρίς τουρκικό μπαϊράκι!

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 διεξήχθη συνεκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού με μονάδες της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2 (SNMCMG2), στη θαλάσσια περιοχή Ιονίου πελάγους.

Από πλευράς του Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχε το ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ με μια Ομάδα Εξουδετέρωσης Ναρκών (ΟΕΝ), ενώ από πλευράς της Συμμαχικής Δύναμης συμμετείχαν το αγγλικό πλοίο πολλαπλών ρόλων HMS ENTERPRISE, πλοίο έδρας του Διοικητού SNMCMG2, το ιταλικό ναρκοθηρευτικό ITS ALGHERO και το ισπανικό ναρκοθηρευτικό ESPS SEGURA.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας των συμμετεχόντων και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων σε Συμμαχικό επίπεδο.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail