Η κατάθεση Μιτρετώδη αποκαλύπτει την τουρκική παγίδα - Μάλλον μάθαμε το "πως", απομένει το "που"

φωτο: ΓΕΣ
Του Στρατή Μαζίδη

Ο Αγγελος Μιτρετώδης, ένας εκ δύο φέρεται να κατέθεσε ότι κατά τις 10.30 βγήκαν σε περιπολία: «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι πως είναι ίχνη προσφύγων. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών».

Η κατάθεση του ενός από τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Τουρκία φαίνεται ότι αποκαλύπτει, σε μια δεύτερη ανάγνωση, τι πραγματικά συνέβη. Ακολούθησαν τα ίχνη και ω του θαύματος βρέθηκαν μπροστά τους Τούρκοι στρατιώτες.

Δεδομένου ότι η κινηματογραφική συνέχεια με τις εξευτελιστικές φωτογραφίες έλαβε χώρα σαν έτοιμη από καιρό μαζί με το ατμοσφαιρικό δημοσιογραφικό θρίλερ των πληροφοριών με το σταγονόμετρο, προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι τα ίχνη ανήκουν μάλλον σε...Τούρκους "πρόσφυγες". Οι δικοί μας τα ακολούθησαν και βρέθηκαν φάτσα με φάτσα με τους Τούρκους. Εφόσον μάλιστα επρόκειτο για καλοστημένη ενέδρα μπορεί και να περικυκλώθηκαν. Υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για συμμετοχή στην επιχείρηση τόσο επίλεκτων Τούρκων καταδρομέων όσο και ανδρών της χωροφυλακής.

Το γεγονός πάντως ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν έτσι απλά, δείχνει ότι πρέπει να βρέθηκαν σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Αν μάλιστα δεχθούμε την αποκάλυψη της Athensvoice ότι τα δύο παιδιά χτυπήθηκαν και για αυτό κάλυπταν τα πρόσωπά τους, τότε τίθεται το ερώτημα να χτυπήθηκαν στο σημείο της σύλληψης ή αργότερα (πχ ανάκριση). Άραγε μεσολάβησε κάποιος χρόνος ανάμεσα στην αντίληψη των Ελλήνων ότι εκεί βρίσκονται Τούρκοι μέχρι τη σύλληψή τους; Τι συνέβη;

Συνεπώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μάθαμε το "πως".

Απομένει το ερώτημα το "που" και εδώ φοβάμαι ότι η απάντηση μάλλον δε θα μας αρέσει.

Στο ΓΕΣ λογικά πρέπει να γνωρίζουν πολύ περισσότερα μέσω του στίγματος των κινητών τηλεφώνων αλλά και οι φωτογραφίες που έστελναν οι δύο στρατιωτικοί και αφού ήταν ημέρα, μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσουν στον καθορισμό της θέσης και της πιθανής πορείας τους.

Το γεγονός επίσης ότι ήταν ημέρα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την εκδοχή να χάθηκαν, ειδικά όταν ο ένας εκ των δύο λόγω καταγωγής γνώριζε θεωρητικά την περιοχή. Έπειτα όπως πολύ σωστά σημειώνει ο Μακεδών στο voria.gr «δεν μπορώ να καταλάβω, πώς γίνεται μια συνήθης περιπολία στη συνοριογραμμή, με δύο Έλληνες στρατιωτικούς, να βρεθεί εμπρός σε ένα πολυπληθές τουρκικό τμήμα ενόπλων. Και αν εμείς δεν τους αντιληφθήκαμε, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αυτοί πώς μας αντελήφθησαν ενώ επικρατούσαν οι ίδιες συνθήκες;». Οι Τούρκοι έβλεπαν ενώ οι δικοί μας ήταν τυφλοί;  Υπάρχει φυσικά η εκδοχή να ήταν κρυμμένοι αν επρόκειτο για παγίδα. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να αιφνιδιάστηκαν διότι ακριβώς δεν πέρασαν ποτέ στην άλλη πλευρά των συνόρων.



Αυτό βέβαια είναι κάτι που δεν μπορούσε, αν ισχύει, να παραδεχθεί το ΓΕΣ στη χθεσινή πρωινή του ανακοίνωση διότι τότε θα έπρεπε να αναλάβει δράση ενώ παράλληλα θα έπληττε το ηθικό των στελεχών των Ε.Δ.. Αυτό όμως το τελευταίο το ανέλαβαν μετά οι Τούρκοι με τις φωτογραφίες των σιδηροδέσμιων Ελληνων. Η εικόνα του καλού Τούρκου που έχει σώματα ασφαλείας που λειτουργούν με την εικόνα των κακών Ελλήνων που είτε ως ατζαμήδες "χάνονται" είτε είναι "κακοί κατάσκοποι". Είναι οι ίδιοι Τούρκοι που διασύρονται από μια χούφτα Κούρδους μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο μακριά.

 Και μην ξεχνάμε! Από τη μάχη του Μάντζικερτ και του Μυριοκεφάλου, μέχρι τους τσέτες, τον Αττίλα, τα Ιμια και το συμβάν στην κυπριακή ΑΟΖ, οι Τούρκοι δρουν μπαμπέσικα και μόνο αν η συγκυρία τους ευνοεί!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail