Σε ποιες χώρες λένε το ψωμί, ψωμάκι - Πόσο κοστίζει το ένα κιλό!

Freepen.gr - Μια μελέτη του Economist Intelligence Unit αποκάλυψε τις κορυφαίες 10 πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο για να ζήσουν. Η Σιγκαπούρη έρχεται πρώτη, μπροστά από το Παρίσι και τη Ζυρίχη. Παρόλο που η Σεούλ βρίσκεται στην έκτη θέση, είχε την υψηλότερη μέση τιμή για ένα κιλό ψωμί. 

Στο ενδιαφέρον infographic του Niall McCarthy για το statista.com κατά μέσο όρο, οι Νότιο Κορεάτες πρέπει να πληρώσουν 15,59 δολάρια για ένα ψωμί 1 κιλό ψωμί στην πρωτεύουσά τους. Αυτό είναι πολύ υψηλότερο από τη Γενεύη, όπου ο μέσος όρος είναι 6,45 δολάρια. Παρόλο που η Σιγκαπούρη κατατάσσεται ως η πιο ακριβή πόλη συνολικά, το ψωμί είναι φθηνότερο εκεί με ένα κιλό να κοστίζει κατά μέσο όρο 3,71 δολάρια.

Στο Παρίσι ένα κιλό ψωμί κοστίζει 6,33 δολάρια ΗΠΑ ενώ ακριβό είναι και στο Τελ Αβίβ με το κόστος να αγγίζει τα 5,10 δολάρια.


φωτο: jackmac34 / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail