Ο λόγος που δεν είμαστε στη θέση των Κούρδων


Μελίνα Κονταξή

Η Εκκλησία είναι ο λόγος που δεν είμαστε σήμερα στη θέση των Κούρδων χωρίς κράτος. Χωρισμένοι σε τεχνητά σύνορα να προσπαθούν να βρουν συμμάχους δίνοντας τις μάχες άλλων όπως κάποτε κάναμε και εμείς προσδοκώντας ότι οι τρίτοι θα μας βοηθήσουν. Η συμμετοχή του Κολοκοτρώνη στον αγγλικό στρατό με την πεποίθηση  οτι οι Άγγλοι  θα  βοηθούσαν για την απελευθέρωση της πατρίδας  μας είναι ενδεικτικό παράδειγμα

Η Εκκλησία μέσα από τη θρησκευτική ταυτότητα κράτησε ζωντάνη την εθνική που δεν έπαψε να αγωνίζεται μέχρι να έρθει η ώρα να δημιουργηθεί το μικρό εξαρτημένο αλλά διεθνώς αναγνωρισμένο δικό μας κομμάτι. Οι αλεβήτες  Κούρδοι πρωτοστάστησαν στον αγώνα εναντίον των Τούρκων  ενώ οι ισλαμιστές  ήταν συνεργάτες τους στερώντας απο το έθνος  τους το δικαίωμα σε κράτος που τους έδινε η συνθήκη των Σεβρών. Παρά τα πολλά τρώτα της εκκλησίας αυτή είναι η πραγματικότητα.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...