Μη γελάτε καθόλου με την υπουργοποίηση Κουβέλη


του Μιχάλη Χαιρετάκη

Μη γελάτε καθόλου με την υπουργοποίηση Κουβέλη. Το twitter έχει λυθεί στα γέλια το τελευταίο 24ωρο με την υπουργοποίηση του πρώην Προέδρου της ΔΗΜΑΡ. Μέχρι "ανεκδιήγητο πάστορα" τον είχε αποκαλέσει ο πολιτικός του τώρα προϊστάμενος που θα πρέπει να καταπιεί τα όσα του είχε πει διαδικτυακά και να συνεργαστεί αρμονικά μαζί του.

Ο κυρ Φώτης όμως, δεν ήρθε μουσαφίρης για να κάνει ένα πέρασμα ως guest star απο τη θέση του υφυπουργού Εθνικής ¨Αμυνας και να ξαναφύγει . ¨Ηρθε για να γίνει απο κομπάρσος πρωταγωνιστής. Δεύτερος-τρίτος στην αρχή και στη συνέχεια αν ο σεναριογράφος δει οτι είναι ικανός, να του δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας όπως δείχνουν τα πράγματα και ο Σύριζα την επόμενη τετραετία θα την περάσουν στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Θα είναι αξιωματική; Θα διασπαστεί στις συνιστώσες απο τις οποίες είχε προέλθει; Αυτό κανείς δεν το γνωρίζει. Το σίγουρο όμως είναι , οτι εναν που δεν τραβάει δεν τον κρατάς στη θέση του προέδρου του κόμματος.

Οσες φιλότιμες προσπάθειες και να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για να παραμείνει στη θέση του προέδρου του Σύριζα δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρει όταν βρεθεί μακριά απο την εξουσία. Ενας πρώην πρωθυπουργός, ταπεινωμένος απο τους ξένους ηγέτες, με ιστορικό ψεύτικων υποσχέσεων , έχοντας δώσει στην παγκόσμια πολιτική τον όρο kolotoumpa , σιγουρα δεν είναι ο πλέον κατάλληλος για να συσπειρώσει τον κόσμο του Σύριζα σε μια μελλοντική εκλογική αναμέτρηση.

Μην νομίζετε βέβαια οτι την εξουσία και την κυβερνητική πολιτική, όπως γίνεται συνήθως τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως την εξασκούν οι ηγέτες των κομμάτων. Με μερικές εξαιρέσεις κάποιων χαρισματικών ηγετών, που με ισχυρό επιτελείο συμβούλων γράφουν την παγκόσμια ιστορία, οι υπόλοιποι δεν είναι τίποτα άλλο απο frontmen αφανών (ή όχι τόσο αφανών)κέντρων μέσα στο κόμμα που χρησιμοποιούν έναν άφθαρτο πολιτικό για να περάσουν τις δικές τους φιλοδοξίες και τις δικές τους ίντριγκες.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να φθαρεί μέσα λιγότερο απο μια τετραετία, τόσο ώστε να περάσει σε επίπεδα πολιτικής ανυποληψίας. Κανείς δεν πιστεύει πια τον πολιτικό του λόγο. Κανείς δεν μπορεί να πεισθεί οτι ο Σύριζα,που έφερε 2 μνημόνια σε λιγότερο απο 2 χρόνια, που λίγο-πολύ τόσα χρόνια έχει σχεδόν ταυτιστεί με τον Αλέξη Τσίπρα, μπορεί να βγάλει τη χώρα απο τα μνημονιακά αδιέξοδα.

Το πρόβλημα όμως είναι οτι και τα υπόλοιπα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος έχουν καεί ή όσοι έχουν μείνει δεν μπορούν να χειραγωγηθούν και να ελεγχθούν απο αυτούς που σήμερα κυβερνούν παρασκηνιακά. Ούτε αυτοί βέβαια που κυβερνούν απο το παρασκήνιο θα μπορούσαν να βγούν μπροστά και να κυβερνήσουν. Ουτε για πλάκα και το ξέρουν πολύ καλά οτι δε θα άντεχαν ουτε 5 λεπτά στην εξουσία πριν πέσουν με εκκωφαντικό κρότο.

Ο καλύτερος υποψήφιος για αυτή τη θέση και πιστέψτε με , όταν έρθει η ώρα της διαδοχής θα είναι πιθανότατα υποψήφιος, είναι ο Φώτης Κουβέλης. Θα είναι ο συνδετικός κρίκος τις κρίσιμες ώρες για να μη διαλυθεί το κυβερνών κόμμα, εύκολα χειραγωγήσιμος απο αυτούς που τον έφεραν πίσω και του έδωσαν υπουργείο.

Γι αυτό σας λέω, μην γελάτε καθόλου. Ο Κουβέλης ήρθε για να μείνει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail