«Ο Assad έχει κερδίσει: Ο επικεφαλής της US Centcom θέλει να αντιμετωπίσει την επιρροή της Ρωσίας στη Συρία»

© AFP 2018/ Louai Beshara
Freepen.gr - Μιλώντας σε ακρόαση της Επιτροπής Ένοπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, ο διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγός Joseph Votel έθιξε συγκεκριμένα την κατάσταση στη Συρία και το ρόλο της Ρωσίας εκεί αναφέρει το sputniknews.com.

Ο Votel παραδέχθηκε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις του Προέδρου Bashar Assad κυριαρχούν στον πόλεμο στη Συρία.

Όταν ρωτήθηκε από τη γερουσιαστή Lindsey Graham εάν είναι «πολύ ισχυρή μια δήλωση ότι, με τη βοήθεια της Ρωσίας και του Ιράν, ο Άσαντ κέρδισε τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία», ο Βότελ δε μάσησε τα λόγια του:

«Δε νομίζω ότι είναι υπερβολικά ισχυρή μια δήλωση. Νομίζω ότι έχουν παράσχει [τον Assad με] τα μέσα για να κυριαρχεί σε αυτό το σημείο»

Αναφέρθηκε επίσης στις συνεχιζόμενες ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία, χάρη τις οποίες δήλωσε ο Votel ότι ο Assad πέτυχε να ανακτήσει τον έλεγχο στην πρωτεύουσα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Συρίας.

Όσον αφορά την πιθανή απομάκρυνση του Assad, ο Votel είπε ότι δε γνωρίζει "ότι αυτή είναι η ιδιαίτερη πολιτική μας σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο".

Προειδοποίησε όμως ότι η νίκη του Assad "σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την επιρροή του Ιράν σε αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα και την επιρροή της Ρωσίας".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail