Το πρόβλημα δεν είναι γιατί η Ράνια πήρε επίδομα αλλά γιατί το δικαιούνται άνθρωποι με 7000 μισθό (συν τα άλλα εξτραδάκια)

Alexas_Fotos - pixabay
Ελένη Παπαδοπούλου

Το δικό μου θέμα δεν είναι γιατί η εκατομμυριούχος τσίπισα πήρε το επίδομα.

Το δικό μου πρόβλημα είναι γιατί άνθρωποι με 7000 μισθό παίρνουν επίδομα ενοικίου γενικώς, αυτοκίνητο και τα εξτραδάκια.

Οταν καυγαδίζω για το θέμα των καθηγητών, γιατί όλοι νομίζουν ότι η δουλειά μας είναι δίπλα στο σπίτι μας σε σούπερκυριλέ σχολείο, με καταπληκτικούς μαθητές και τους λέω ότι οι περισσότεροι είμαστε ξεσπιτωμένοι για χρόνια, οικογένειες έχουν χωριστεί στα δύο, πολλοί τοποθετούνται σε 4 και 5 σχολεία, στα οποία μετακινούνται με έξοδα δικά τους βέβαια, η απάντηση είναι "αυτό το επάγγελμα διάλεξες, ας μην το έκανες". Και το λένε αυτό σε δάσκαλο,που μπορεί να είναι και ο δάσκαλος των παιδιών τους.

Δε βλέπω όμως να λένε σε κανένα βουλευτή το ίδιο. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί ο βουλευτής της επαρχίας των 7000 συν τα έξτρα δεν μπορεί να πληρώνει από τον μισθό του το ενοίκιο του, τις βενζίνες του και το αυτοκίνητο του. Αν δεν του αρέσει ας κάτσει στην επαρχία του.


670 ευρώ παίρνει ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός και ο αναπληρωτής που θα πάει σε παραμεθόριο, επαρχία, στα όρη και τα βουνά. Και με αυτά θα πρέπει να ζήσει, να καλύψει την διαβίωση του και τις βενζίνες του για τα σχολεία όπου θα τον τοποθετήσει η υπηρεσία. Αντε μετά από 15-20 χρόνια να φτάσει τα 900-1000 ευρώ.

Ούτε οι εξωκοινοβουλευτικοί, ούτε οι κοινοβουλευτικοί επίδομα ενοικίου. Αν δεν τους αρέσει ας μην γίνονταν βουλευτές.

Δεν τους έβαλε κανένας το μαχαίρι στο λαιμό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail