Ψυχρός Πόλεμος - Ο Τραμπ διατάζει την απέλαση 60 Ρώσων διπλωματών και το κλείσιμο του προξενείου του Σιάτλ

MIH83 - pixabay
Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump διέταξε την απέλαση 60 Ρώσων διπλωματών και το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σιάτλ. Η απόφαση αυτή έρχεται ως αντίδραση στη δηλητηρίαση του Sergei Skripal στο Salisbury, για την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο κατηγόρησε για τη Ρωσία.

Η κίνηση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της μεγάλης διπλωματικής πίεσης από το Ηνωμένο Βασίλειο στους συμμάχους του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του στην απομάκρυνση Ρώσων διπλωματών. Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον είχε προηγουμένως προτρέψει το Trump να μην λάβει υπόψη τις "ψευδείς ειδήσεις" σχετικά με τη δηλητηρίαση του διπλού πράκτορα Sergei Skripal και της κόρης του.

Από τους 60 υπό απέλαση διπλωμάτες, οι 12 αποτελούν μέρος της ρωσικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη. 

Σε δήλωσή της, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκκι Χέλι δήλωσε ότι οι εν λόγω 12 Ρώσοι "είχαν καταχραστεί το προνόμιο της διαμονής τους" στις ΗΠΑ έχοντας "ασκήσει δραστηριότητες κατασκοπείας που είναι δυσμενείς για την εθνική μας ασφάλεια".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail