Μπερδέψαμε την αποτροπή του πολέμου με την αποφυγή του με κάθε θυσία - Τα 5 μέτρα που πρέπει να λάβουμε άμεσα

Κωνσταντίνος Λουκόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α 

Ήλθε η ώρα για άμεσα μέτρα και όχι ευχολόγια και φιλοσοφικές αναζητήσεις! Αν δεν το έχετε καταλάβει, βρισκόμαστε στην αρχή μίας παρατεταμένης κρίσεως με την Τουρκία λόγω της συνεχούς αύξησης της επιθετικότητας της.

Μπερδέψαμε την αποτροπή του πολέμου με την αποφυγή του με κάθε θυσία, κάτι που μας έφερε σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση αδυναμίας και καλλιεργήθηκαν ευφραντικές ψευδαισθήσεις.

Τέλος από την Κυβέρνηση, Πολιτικό κόσμο και εμάς τους ίδιους τα ευχολόγια και οι φιλοσοφικές τοποθετήσεις.

Η αποτροπή είναι η αντίληψη που έχει ο αντίπαλος και όχι το τι λέμε μπροστά στις κάμερες εμείς! Δεν δομείται ούτε με τα διάφορα βιντεάκια που κυκλοφορούν, ούτε με τις διανυκτερεύσεις του Α/ΓΕΣ σε Φυλάκια, ούτε με τις εικονικές βυθίσεις του Α/ΓΕΑ και φυσικά ούτε με τα άλματα με μία ντουζίνα κάμερες του Α/ΓΕΕΘΑ και της ακολουθίας του!

Άμεσα μέτρα για την όσο το δυνατόν πιο σύντομα άμβλυνση των σοβαρών προβλημάτων όπως μειωμένες επανδρώσεις, μειωμένες επιχειρησιακές διαθεσιμότητες κυρίων μέσων ΕΔ :

– Άμεση αύξηση της Στρατιωτικής θητείας τουλάχιστον σε 12 μήνες για να αυξηθεί η απαράδεκτη χαμηλή επάνδρωση των Μονάδων μας.

– Άμεση πρόσληψη στο επόμενο 4μηνο τουλάχιστον 1500-2000 ΕΠΟΠ για ανανέωση του επαγγελματικού προσωπικού…είναι γηρασμένο.

– Άμεση αύξηση επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των κυρίων μέσων των ΕΔ, όπως Α/Φ, Φρεγατών, Αρμάτων Μάχης, Α/Κ Πυροβόλων κλπ

– Τέλος στην εμπλοκή των ΕΔ στο προσφυγικό και κάθε μορφής εκδηλώσεων που δεν έχουν σχέση με την αποστολή τους (Διημερίδες…Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και άλλες αηδίες)
 
– Εντατικοποίηση της βασικής εκπαίδευσης για να καταστήσουμε Στρατό Μαχητών και όχι…αλλά και της επιχειρησιακής με αύξηση ασκήσεων και όχι show για τις πολιτικές ηγεσίες.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ;
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...