«Οι ΗΠΑ περικυκλώνουν τη Ρωσία με 400 αντιβαλλιστικούς πυραύλους»

Freepen.gr - Ενώ η Δύση κατηγορεί τη Μόσχα για μια νέα κούρσα εξοπλισμών, οι ΗΠΑ φτάνουν στο κατώφλι της Ρωσίας. Ο  Αλεξάντερ Φόμιν, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι περίπου 400 αντιβαλλιστικοί πυραύλοι θα αναδυθούν γύρω από τα σύνορα της χώρας, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συσσώρευσης των ΗΠΑ αναφέρει το RT.

"Μια προσπάθεια μεγάλης κλίμακας συνεχίζεται για να περικυκλώσουν οι ΗΠΑ τη Ρωσία με αντιπυραυλική ασπίδα. Οι αντιπυραυλικές αμυντικές εγκαταστάσεις έχουν ήδη εδραιωθεί στο αμερικανικό έδαφος στην Καλιφόρνια και την Αλάσκα", δήλωσε ο Φόμιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι "Ρωσία 24". Η Ουάσινγκτον έχει εδώ και καιρό επεκτείνει την αντιπυραυλική ασπίδα της στην Ευρώπη. Το 2016, στη Ρουμανία τέθηκε σε λειτουργία ένα κέντρο βαλλιστικής άμυνας ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πέρυσι, οι ΗΠΑ, για πρώτη φορά, ανέπτυξαν τους βομβαρδιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Patriot στις Βαλτικές Χώρες για να τις χρησιμοποιήσουν σε μεγάλης κλίμακας πολεμικά παιχνίδια του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία.

Τον Ιούλιο, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence ανέφερε ότι οι ΗΠΑ σκέφτονταν να αναπτύξουν τα συστήματα Patriot στην Εσθονία. Η Πολωνία πρόσφατα εξασφάλισε συμφωνία όπλων ύψους 10,5 δισ. Δολαρίων με την Ουάσινγκτον για την αγορά 208 πυραύλων Pac-3 Patriot εκτός από 16 εκτοξευτές και τέσσερα ραντάρ.

"Οι αντιπυραυλικοί αμυντικοί χώροι στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα θα ενταχθούν σε αυτόν τον κύκλο [κατά της Ρωσίας]", υποστηρίζει ο Φόμιν, σημειώνοντας ότι "συνολικά, περίπου 400 αντιβαλλιστικοί πυραύλοι θα αναπτυχθούν, μειώνοντας σημαντικά τις δυνατότητες του πυρηνικού αποτρεπτικού παράγοντα της Ρωσίας".

Επίσης το Τόκιο ενέκρινε πρόσφατα την εγκατάσταση συστημάτων Lockheed Martin Aegis Ashore στην επικράτειά του για να υπερασπιστεί τον εαυτό του από ενδεχόμενες "αιφνιδιαστικές επιθέσεις", ενώ η Σεούλ έχει ήδη εγκαταστήσει το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας υψηλού υψομέτρου (THAAD).

Μιλώντας για την κινητικότητα των αμερικανικών στρατευμάτων, ο Φόμιν δήλωσε ότι έχουν εξασκηθεί στην ανάπτυξη στο εξωτερικό και έχει ήδη δημιουργηθεί μια επαρκής υποδομή για την ταχεία ανάπτυξη μιας πρόσθετης ομάδας έως 300.000 στρατευμάτων».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail