Ευερέθιστο έντερο: 4 φυσικοί τρόποι να ανακουφίσετε τα συμπτώματα

Αναδημοσίευση από: onmed.gr

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) είναι μια κατάσταση που επηρεάζει το πεπτικό σύστημα.

Πρόκειται συνήθως για ένα δια βίου πρόβλημα που μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των πασχόντων.

Τα ακριβή αίτια του συνδρόμου είναι άγνωστα, αλλά ο πόνος μπορεί να συνδέεται με τους σπασμούς στο έντερο.

Τα συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου περιλαμβάνουν δυσκοιλιότητα, φούσκωμα και πόνο στο στομάχι.

Για να απαλλαγείτε από τον πόνο και τη δυσφορία, προσθέσετε αυτά τα φυσικά υλικά στη διατροφή σας:

Προβιοτικά

Τα προβιοτικά ενισχύουν τα καλά βακτήρια στο έντερο και συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων. Δοκιμάστε να λαμβάνετε προβιοτικά για ένα μήνα για να διαπιστώσετε αν θα σας βοηθήσουν. Οι ειδικοί συστήνουν τη λήψη 50-100 δισ. ζωντανών οργανισμών ανά δόση πριν από τα γεύματα, καθώς έτσι θα απορροφηθούν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά και θα μειωθεί ο πόνος στην περιοχή της κοιλιάς.

Συμπληρώματα L-γλουταμίνης

Η L-γλουταμίνη δρα προστατευτικά στο βλεννογόνο του πεπτικού, το στομάχι και το έντερο. Έχει βρεθεί ότι τα άτομα που πάσχουν από ελκώδη κολίτιδα και νόσο του Crohn, έχουν χαμηλά επίπεδα γλουταμίνης στον οργανισμό τους. Η γλουταμίνη αποτελεί ενεργειακό υπόστρωμα για το λεπτό έντερο και προστατεύει από την ατροφία του εντερικού βλεννογόνου, βελτιώνοντας με αυτό το τρόπο την ανοσοποιητική λειτουργία του εντέρου.

Η γλουταμίνη που λαμβάνεται από την τροφή απορροφάται από τα κύτταρα του λεπτού εντέρου και είναι χρήσιμη στους ανθρώπους με πεπτικά προβλήματα. Βοηθά επίσης όσους πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Πιστεύεται μάλιστα ότι το ίδιο του σύνδρομο οφείλεται στην ανεπάρκεια γλουταμίνης.

Χυμός αλόης

Ενάμιση φλιτζάνι χυμού αλόης καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του πεπτικού, υποστηρίζουν κάποιοι ειδικοί.

Ιχθυέλαια

Εάν δεν σας αρέσει ο χυμός αλόης, μπορείτε να λαμβάνετε 1.000mg συμπληρωμάτων ιχθυελαίων καθημερινά. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα ιχθυέλαια συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου αποτελεί την πιο κοινή γαστρεντερική διαταραχή, καθώς αφορά το 10 έως 15% του πληθυσμού.

Πηγή: express.co.uk
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail