35 χρόνια φυλακή θέλουν να ρίξουν οι εισαγγελείς της Σμύρνης στον Αμερικάνο πάστορα για κατασκοπεία

DHA File Photo
Freepen.gr - Οι εισαγγελείς της Σμύρνης, όπου ο Andrew Craig Brunson υπηρέτησε ως πάστορας, απαίτησαν έως και 35 χρόνια φυλάκισης για κατηγορίες κατασκοπείας και διασύνδεσής του με τη FETÖ και το PKK.

Στο κατηγορητήριο που υποβλήθηκε στο δικαστήριο, ο Brunson κατηγορείται ότι διέπραξε εγκλήματα εξ ονόματος της τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ και PKK και πως είχε λάβει διαβαθμισμένες κρατικές πληροφορίες για πολιτικούς και στρατιωτικούς σκοπούς, αντιμετωπίζοντας ποινές μέχρι 15 χρόνια και 20 χρόνια φυλακή αντίστοιχα.

Θα γίνει ακρόαση για τον Brunson εάν το δικαστήριο δεχθεί το κατηγορητήριο.

Η περίπτωση του Μπράνσον, που ήταν πάστορας στην προτεσταντική εκκλησία στη Σμύρνη, αποτελεί ένα ακανθώδες θέμα μεταξύ της Αγκυρας και της Ουάσιγκτον. Η Ουάσινγκτον έχει επανειλημμένα ζητήσει την απελευθέρωση του Brunson, υποστηρίζοντας ότι είναι "άδικα κρατούμενος".

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson ήταν ο τελευταίος αξιωματούχος των ΗΠΑ που ζήτησε την απελευθέρωσή του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Τουρκία τον περασμένο μήνα. Η τουρκική κυβέρνηση έχει πει επανειλημμένα στην Ουάσιγκτον ότι η υπόθεση του Brunson αντιμετωπίζεται από τα δικαστήρια και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να...παρέμβει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail