Τα μάτια του πλανήτη βλέπουν τα ΣΤΕΝΑ. Τα επόμενα 24ωρα μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο ΑΙΓΑΙΟ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ο σουλτάνος συνέλαβε ως όμηρο την Ελληνική καθημερινότητα με κινήσεις αντιπερισπασμού και εκβιασμών.

Μέχρι που θα πάει αυτό;

Πολλοί είναι αυτοί οι ξένοι παράγοντες που ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά που καίει μέσα στο μυαλό του κ. Ερντογάν.

Μετά τον Έβρο έχει συνέχεια το Βόρειο Αιγαίο.

Η τουρκία βγάζει τα πολεμικά της πλοία τα επόμενα 24 ωρα για « να σώσει» τις παράκτιες περιοχές της από τα αντίστοιχα Ελληνικά;

« Απάντηση στις ασκήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο ετοιμάζεται να δώσει η Άγκυρα, βγάζοντας τα πολεμικά της πλοία στις περιοχές τις οποίες έχει η Αθήνα δεσμεύσει για τις ασκήσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας ‘Τζουμχουριέτ’, η Ελλάδα έχει δεσμεύσει για στρατιωτική άσκηση την περιοχή ανοιχτά της Εφέσου (Κουσάντασι) στη Σμύρνη, «γεγονός που θα φέρει τις δύο συμμάχους (του ΝΑΤΟ) ξανά αντιμέτωπες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα έχει δεσμεύσει το βόρειο Αιγαίο από τη Θάσο μέχρι τα τουρκικά σύνορα. Επίσης, μία περιοχή δυτικά των στενών των Δαρδανελίων, που σημαίνει ότι η Ελλάδα πλησιάζει ‘επικίνδυνα’, όπως αναφέρεται, τις τουρκικές ακτές. Ενώ και μία τρίτη άσκηση θα γίνει δυτικά της Μυτιλήνης και νότια της Χίου, η οποία συνορεύει με το τουρκικό λιμάνι του Τσεσμέ. Ειδικά η δέσμευση αυτής της περιοχής, που είναι πολύ κοντά στην Έφεσο της Σμύρνης, «δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία χωρίς αντίδραση», σύμφωνα με τη ‘Τζουμχουριέτ’, καθώς κλείνει τελείως την έξοδο των τουρκικών πλοίων από τον κόλπο του Σιγατζίκ (Sığacık) και το λιμάνι Λέβεδος της Σμύρνης.

Η Τουρκία σχεδιάζει, επομένως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, να ‘κλείσει’ όλες τις παράκτιες περιοχές κοντά στις οποίες η Ελλάδα έχει προγραμματίσει ασκήσεις, με πολεμικά της πλοία, ώστε να εμποδίσει την προσέγγιση των ελληνικών δυνάμεων.» www.sigmalive.com/ 13 Μαρτίου 2018

Την στιγμή που καταρρέουν οι σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκίας καταρρέει και οποιαδήποτε ελπίδα να μπει φρένο στην Ελληνοτουρκική σύρραξη, λες και κάποιοι να την επιδιώκουν.

« Οι σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στο σημείο κατάρρευσης και η Ουάσινγκτον θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, προειδοποίησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Οι πολίτες της Τουρκίας έχουν μια πολύ αρνητική άποψη για τις ΗΠΑ διότι δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους, λένε πάντα ψέματα. Οι σχέσεις μας είναι κοντά στην κατάρρευση. Δύο ομάδες εργασίας συστάθηκαν τον Φεβρουάριο για να αποφευχθεί αυτό και θέσαμε έναν όρο: δεν θα ανεχθούμε πλέον να μην τηρείτε τις δεσμεύσεις σας», τόνισε ο Τσαβούσογλου μιλώντας σε φοιτητές πανεπιστημίου της Μόσχας όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Ένα από τα θέματα που προκαλεί ένταση μεταξύ των δύο χωρών είναι και η παροχή όπλων από τις ΗΠΑ σε κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία, εξήγησε ο ίδιος.» https://www.militaire.gr/13 Μαρτίου 2018

ΕΝ ΌΨΕΙ των ραγδαίων εξελίξεων στην Αφριν της Βόρειας Συρίας και της πρόσφατης στρατηγικής επίσκεψης του 6ου στόλου στην Αν. Λεκάνη της Μεσογείου η κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας μεταφέρεται στα κρίσιμα γεωπολιτικά ΣΤΕΝΑ των Δαρδανελίων με ότι αυτό συνεπάγεται και στους διαδρόμους ναυσιπλοΐας που χρησιμοποιούν τα Ρωσικά Πολεμικά πλοία για να κατέβουν γρηγορότερα στην φλεγόμενη περιοχή .

Μια εμπλοκή Ελλάδος – Τουρκίας στο Βόρειο Αιγαίο που γειτνιάζει με τα Δαρδανέλια αλλάζει τα πολεμικά δεδομένα στο πεδίο των συγκρούσεων στην Βόρειο Συρία και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή.

Η Ελλάδα μας πάλι το καλό τυράκι στην γεωπολιτική φάκα των ισχυρών της Γης

Μόνο το Παντοδύναμο ΧΕΡΙ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ μας σώζει από την μοχθηρία των αντίχριστων δυνάμενων.

Αδελφοί η ΜΕΤΑΝΟΙΑ και η ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ είναι το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ για να έρθει ΘΕΟΥ θέλοντος και το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail