Ψυχρός Πόλεμος - Η Μόσχα διώχνει 23 Βρετανούς διπλωμάτες, κλείνει το Βρετανικό Συμβούλιο και το προξενείο στην Αγία Πετρούπολη

© Ekaterina Chesnokova / Sputnik
Freepen.gr - Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι 23 διπλωμάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία σε απάντηση στις "προκλητικές ενέργειες και τις αβάσιμες κατηγορίες" της Βρετανίας σχετικά με τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σπρίπαλ. Το Βρετανικό Συμβούλιο θα κλείσει επίσης αναφέρει το RT.

Ο πρεσβευτής της Βρετανίας, Laurie Bristow, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών το πρωί του Σαββάτου, όπου ενημερώθηκε για την ανταπόκριση της Μόσχας στους ισχυρισμούς του Λονδίνου ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σπρίπαλ και της κόρης του Γιούλια, στις 4 Μαρτίου στο Salisbury στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το υπουργείο εξέδωσε δήλωση σύμφωνα με την οποία 23 υπάλληλοι της βρετανικής πρεσβείας στη Μόσχα έχουν κηρυχθεί personae non gratae. Οι διπλωμάτες πρέπει να φύγουν μέσα σε μια εβδομάδα. Ανακοίνωσε επίσης ότι η λειτουργία του Βρετανικού Συμβουλίου στη Ρωσία θα σταματήσει λόγω του "μη ρυθμιζόμενου καθεστώτος".

Επιπλέον, η Ρωσία ανακαλεί τη συμφωνία της για το άνοιγμα και τη λειτουργία του Γενικού Προξενείου του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αγία Πετρούπολη λόγω της "ανισότητας στον αριθμό των προξενικών εγκαταστάσεων των δύο χωρών".

"Η βρετανική πλευρά έχει προειδοποιηθεί ότι σε περίπτωση που εφαρμοστούν περαιτέρω κινήσεις εχθρικής φύσης προς τη Ρωσία, η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα να λάβει κι άλλα μέτρα αντιμετώπισης" πρόσθεσε η δήλωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail