Το φρικτό έγκλημα του Ιουλίου του 2014 επιβεβαιώθηκε - Βρέθηκε ομαδικός τάφος 200 στρατιωτών

Freepen.gr - Ο Αραβικός Στρατός της Συρίας (SAA) και οι τοπικές μονάδες πολιτικής άμυνας έχουν ανακαλύψει τρείς μαζικούς τάφους στη δυτική ύπαιθρο της επαρχίας της Al-Raqqa. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, οι μαζικοί τάφοι ανακαλύφθηκαν δυτικά του στρατιωτικού αερολιμένα της Tabaqa.

Ήταν το καλοκαίρι του 2014 όταν ο συριακός στρατός αποφάσισε να εγκαταλείψει συντεταγμένα την αεροπορική βάση, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κατάληψη της Ράκκα από το ISIS. Η αποχώρηση είχε προγραμματιστεί να γίνει σε τέσσερα βήματα. Τα τρία πρώτα έγιναν με απόλυτη  επιτυχία. Ωστόσο οι τρομοκράτες αντιλήφθηκαν την αποχώρηση του στρατού και στο τελευταίο στάδιο επιτέθηκαν στη βάση πιάνοντας παραπάνω από 200 στρατιώτες ως αιχμαλώτους.

Πάνω από 45 σώματα έχουν ήδη ανακτηθεί από αυτούς τους μαζικούς τάφους, άλλα πολλά ακόμη αναμένεται να αποσύρονται στις επόμενες ώρες και ημέρες.

Οι αιχμάλωτοι οδηγήθηκαν σε πεζοπορία και εκτελέστηκαν μαζικά μέσα στην έρημο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail