Αποκάλυψη ΑΝΤ1 - Προηγήθηκε διαπραγμάτευση μιας ώρας πριν τη σύλληψη στον Εβρο - Η εξέλιξη που άλλαξε τα δεδομένα

Freepen.gr - Το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης μεταξύ ανώτερων αξιωματικών Ελλάδας – Τουρκίας λίγο πριν την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο, αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ Χρήστος Μαζανίτης επικαλούμενος στρατιωτική πηγή υπήρξε διαπραγμάτευση περίπου μιας ώρας μέχρι να φτάσουμε στη σύλληψη των αξιωματικών μας.

Όταν εντοπίστηκαν από το τουρκικό περίπολο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο Ελληνας λοχίας, επικοινώνησε τηλεφωνικά μέσω κινητού με τον Ταξίαρχο και μίλησαν για 12 - 14 λεπτά.

Στην αρχή όπως αποκαλύπτει ο Χρήστος Μαζανίτης είπαν οι Τούρκοι στρατιώτες στους Ελληνες "ελάτε στο φυλάκιο για λίγο προκειμένου να ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία".

Μετά το τηλεφώνημα προς τον Ταξίαρχο, τότε ο αξιωματικός μετέβη στο φυλάκιο όπου παρέμεινε για 45 λεπτά. Τότε ο Τούρκος ομόλογός του, του ανέφερε πως η υπόθεση έχει φύγει πια από τα χέρια του και έχει περάσει στην τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Όπως όμως γνωρίζουμε η στρατοχωροφυλακή πρόσκειται στον Ερντογάν και διαδραμάτισε αποφασιστικό το ρόλο τη νύχτα του πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail