Αυξάνει τον κουμπαρά για στρατιωτικές δαπάνες η Κίνα - 175 δις δολάρια προβλέπει το budget για το 2018

Freepen.gr - Η κυβέρνηση της Κίνας αυξάνει κατά 8,1% για το 2018 τον αμυντικό προϋπολογισμό τηςχώρας όπως μεταδίσει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ενώ το 2017 ήταν αυξημένο κατά 7%.

Η Κίνα έχει αναμφισβήτητα στείλει στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού ένα ξεκάθαρο μήνυμα αν και η χώρα επιμένει ότι το στρατιωτικό της πρόγραμμα δεν έχει επιθετικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του προϋπολογισμού, που υποβλήθηκε κατά την πρώτη συνεδρίαση του 13ου Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου τη Δευτέρα, ο προϋπολογισμός άμυνας του 2018 θα είναι 1,11 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 175 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Το 2017, η χώρα δαπάνησε περίπου το 1,20 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 161,87 δισεκατομμύρια δολάρια) στον στρατιωτικό της προϋπολογισμό το 2017, ή περίπου 1,3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της (ΑΕΠ).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη χώρα που ξεπερνά την Κίνα στις αμυντικές δαπάνες, με τις δαπάνες του Πενταγώνου να υπερβαίνουν κατά τέσσερις φορές του Πεκίνου, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση των στρατιωτικών προϋπολογισμών του 2018 μέσω του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (IISS) που εδρεύει στο Λονδίνο.

Σε ομιλία του σε μια ετήσια Συνάντηση του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας, ο πρωθυπουργός Li Keqiang πρότεινε στη χώρα να αντιμετωπίσει τις "βαθιές αλλαγές στο περιβάλλον της εθνικής ασφάλειας" με ισχυρότερη στρατιωτική μηχανή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail