15 Ιουλίου 2016 - Για σχέδιο απαγωγής και φυλάκισης εν πλω του Ερντογάν μιλούν οι Τούρκοι

Freepen.gr - Η φιλοκυβερνητική Yeni Safak του Ιμπραήμ Καραγκιούλ δημοσιεύει ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο 31 πολεμικά πλοία τη νύχτα της 15ης Ιουλίου του 2016 είχαν αναπτυχθεί σε κρίσιμες θέσεις κλείνοντας παράλληλα την κίνηση στα στενά της Κωνσταντινούπολης και του Ελλήσποντου.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, σε περίπτωση επιτυχίας του πραξικοπήματος, ο Ερντογάν και πρόσωπα του περιβάλλοντός του θα βρίσκονταν κρατούμενοι εν πλω ενώ στο κοινό θα ανακοινωνόταν ότι διέφυγαν στο εξωτερικό.

Τα συγκεκριμένα πλοία που βρίσκονταν σε διαφορετικές βάσεις είχαν λάβει εντολή να είναι έτοιμα στις πρώτες πρωινές ώρες και είχαν αναχωρήσει πριν εκδηλωθεί το πραξικόπημα. Κάποια εξ αυτών κινήθηκαν σε μέρη που μπορεί να βρισκόταν ο Ερντογάν και άλλα έπλευσαν στο εξωτερικό.

Το σχέδιο προέβλεπε τη διάδοση της είδησης πως ο Ερντογάν διέφυγε στη Γερμανία η οποία θα διαδιδόταν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Το πλοίο στο οποίο θα φυλακιζόταν ο Τούρκος πρόεδρος βρισκόταν κοντά στη ναυτική βάση του Αξάζ αναμένοντας το αποτέλεσμα της επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων στο θέρετρο της Μαρμαρίδας.

Η Yeni Safak στο ιδιαίτερο αυτό σενάριο που δημοσιεύει, αναφέρει ότι σε επόμενο χρόνο και αφού θα είχε εδραιωθεί η επιτυχία του πραξικοπήματος, θα ανακοινωνόταν η σύλληψη του Ερντογάν κατά την προσπάθεια διαφυγής του με το επικοινωνιακό μήνυμα ενός ηγέτη που στα δύσκολα το έβαλε στα πόδια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail