Έβρος: Με 1.175 κιλά ακατάλληλα όστρακα θα πλημμύριζαν την αγορά και θα γέμιζαν τα νοσοκομεία

Χίλια εκατόν εβδομήντα πέντε κιλά (1.175kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος αυτών υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 54χρονος ημεδαπός, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο 49χρονος επί της παλαιάς εθνικής οδού Αλέξανδρούπολης-Κομοτηνής, να μεταφέρει εντός του Ι.Χ.Ε. οχήματός του, τα παραπάνω όστρακα σε εβδομήντα εννέα (79) σάκους.

Ο δράστης, ο οποίος επιπλέον στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης της αρμόδιας Αρχής, οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε – διακινούσε χίλια ενενήντα τέσσερα κιλά (1.094kg) όστρακα του είδους “Ruditapes decussatus” (αχιβάδα), εκ των οποίων επτακόσια ογδόντα δύο κιλά (782 kg) κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5εκ. και ογδόντα ένα κιλά (81kg) όστρακα του είδους “Venus verrucosa” (κυδώνι), εκ των οποίων είκοσι κιλά (20 kg) κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,0 εκ. 

Το σύνολο των ως άνω οστράκων, κρίθηκαν από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Επιπροσθέτως, τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση των οστράκων, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, το όχημα με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών, ενώ η αλίευση τους απαγορεύεται στην εν λόγω περιοχή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...