Πρόθυρα πολέμου Συρίας-Τουρκίας - Τσαβούσογλου: Αν ο Ασαντ βοηθήσει την YPG, θα συνεχίσουμε - Βομβάρδισαν τους δρόμους που θα περάσει ο στρατός

Freepen.gr - Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών  Mevlut Cavusoglu σχολίασε τις πρόσφατες αναφορές της κρατικής τηλεόρασης της Συρίας ότι οι δυνάμεις της κυβέρνησης θα εισέλθουν «μέσα σε λίγες ώρες» στην Αφρίν.

"Ξεκινήσαμε μια επιχείρηση στην Αφρίν, προκειμένου να απαλλαγούμε από την απειλή για την εθνική μας ασφάλεια. Εμείς εξακολουθούμε να επιμένουμε σε αυτό. Τώρα το ερώτημα είναι - οι δυνάμεις του καθεστώτος του Προέδρου Bashar Assad θα εισέλθουν στην Afrin ή όχι; Και αν εισέλθουν, τότε με ποιο σκοπό; Αν έρθουν να την καθαρίσουν από το YPG, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν όμως υποστηρίξουν τρομοκράτες, κανείς δε θα μας σταματήσει. Αυτό ισχύει για την Afrin, την Manbij και τα ανατολικά του Ευφράτη ", δήλωσε ο Cavusoglu στο NTV.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σήμερα το πρωί βομβάρδισαν αρκετές πόλεις στην περιοχή Jabal Ahlam της Afrin, σύμφωνα με το Al-Mayadeen.

Αυτό που καθιστά αυτό το ρεπορτάζ τόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η περιοχή Jabal Ahlam βρίσκεται κατά μήκος της κύριας οδού από όπου θα περάσει ο συριακός στρατός για να φτάσει στην Αφρίν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail