Θρίλερ για γερά νεύρα στην Αφρίν - Ναυάγησε ξανά στο παρά πέντε η συμφωνία Συριακού Στρατού και YPG - Η δύσκολη εξίσωση

Στρατής Μαζίδης

Ένα θρίλερ για γερά νεύρα διεξάγεται ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και τους Κούρδους της Αφρίν όπου αναζητούν τις τελευταίες εβδομάδες μια φόρμουλα συνεργασίας απέναντι στην τουρκική εισβολή.

Εξ ου και ο Σύριος υφΥΠΕΞ Μικντάντ κάλεσε (άρθρο) τους Κούρδους της Αφρίν να ενωθούν με τους Σύριους και να εκδιώξουν τους Κούρδους σημειώνοντας ότι ο στρατός θα υπερασπιστεί το καντόνι.

Ως εκ τούτου η λιβανέζικη τηλεόραση al Mayadeen μετέδωσε νωρίτερα ότι οι πλευρές έδωσαν τα χέρια και πως ο Στρατός θα μπει στο καντόνι.

Επίσης ο Sîpan Hemo, διοικητής της YPG έκανε λόγο για σπουδαία συμφωνία συνεργασίας των δύο πλευρών σε συνέντευξή του στις 12/2.

Ωστόσο όπως μεταδίδει η αραβική έκδοση του RT η συμφωνία ναυάγησε καθώς η Δαμασκός ζήτησε από τους Κούρδους να παραδώσουν τα όπλα τους στον στρατό, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό.

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος πιέζει. Οι Τουρκοί μεταφέρουν βαρύτερο οπλισμό και διαθέτουν ακόμη αρκετούς αναλώσιμους τρομοκράτες στην πρώτη γραμμή.

Εν προκειμένω έχουμε μια δύσκολη εξίσωση. 

Η Δαμασκός θα ήθελε μια συμφωνία ώστε να μπει ο στρατός στην Αφρίν και να υψωθεί ξανά η σημαία της Συρίας στην περιοχή, ωστόσο από την άλλη δεν την ενοχλεί ο πόλεμος φθοράς μεταξύ Κούρδων και Τούρκων / ισλαμιστών, ενώ παράλληλα οι πρώτοι αποδυναμώνουν άλλες γραμμές για να ενισχύσουν το μέτωπο στο καντόνι.

Οι Κούρδοι από την άλλη δε θέλουν να παραδώσουν ό,τι κράτησαν επί 7 χρόνια αποδεχόμενοι τα πάντα. Από την άλλη πλευρά όμως οι Τούρκοι θα πιέσουν περισσότερο επειδή ακριβώς έχουν βαλτώσει. Ήδη όπως δημοσίευσε η Freepen.gr έστειλε νεώτερης τεχνολογίας άρματα μάχης στην περιοχή.

Το μόνο κοινό στοιχείο είναι πως Σύριοι και Κούρδοι δε θέλουν με τίποτε τους Τούρκους εντός συνόρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail