Η ρωσική απάντηση στους φορητούς αντι-αεροπορικούς πυραύλους λέγεται Vitebsk-25 - Θα φορεθεί στα SM3 Su-25s

Freepen.gr - Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, οι Ρώσοι μηχανικοί έχουν σχεδιάσει μια νέα σουίτα αντίμετρων που επιτρέπει στα αεροσκάφη να είναι «100% προστατευμένα» σε πυραύλους που αναζητούν θερμότητα. Το σύστημα θα εγκατασταθεί σύντομα στο μοντέλο SM3 Su-25s που βρίσκεται σε υπηρεσία στις Ρωσικές Αεροναυτικές Δυνάμεις.

Τα νέα αντίμετρα ονομάζονται Vitebsk-25 και προφανώς έχουν ήδη δοκιμαστεί σε ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα σε συνθήκες μάχης στη Συρία.

Παρέχοντας εγγυημένη προστασία από πυραύλους που αναζητούν θερμότητα (όπως εκείνοι που εκτοξεύονται από φορητά συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος), το σύστημα Vitebsk-25 θα επιτρέψει στα πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσίας Su-25 να συμμετάσχουν ακόμη και σε αερομαχίες αλλά κυρίως να εκτελέσουν τη βασική τους αποστολή που είναι η επίθεση σε επίγειους στόχους.

Η κίνηση από τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις για την αναβάθμιση του Su-25SM3s με το σύστημα Vitebsk-25 είναι αναμφισβήτητα η απάντηση στην κατάρριψη στη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail