Τα παιδιά της Αφρίν ζητούν να σταματήσουν οι τουρκικοί βομβαρδισμοί: Αφήστε μας να μπορούμε να πάμε στο σχολείο!

Μελίνα Κονταξή

Από τις 20 Γενάρη η Τουρκία επιτίθεται στην περιοχή της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία. Ακόμα δεν μπόρεσε να προχωρήσει ιδαίτερα παρά τη συντριπτική υπεροπλία εξαιτίας της γενναίας αντίστασης Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων.

Η Αφρίν δείχνει ότι αν το 1974 η Ελλάδα είχε συμπαρασταθεί στην Κύπρο, σήμερα δε θα υπήρχε κατεχόμενο κυπριακό έδαφος. Οι Τούρκοι ήταν και παραμένουν θρασύδειλοι καθώς βομβαρδίζουν από ψηλά ισοπεδώνοντας χωριά και σκοτώνοντας αμάχους.

Τα παιδιά της Αφρίν βγήκαν στο δρόμο ζητώντας να μπορούν να πάνε σχολείο χωρίς να φοβούνται τους τουρκικούς βομβαρδισμούς. Μακάρι να ακουστούν.

Η ηρωική αντίσταση των γονιών, των αδερφών, των θείων είναι βέβαιο ότι αργά η γρήγορα θα τους εξασφαλίσει ελεύθερη και ειρηνική πατρίδα και δε θα απομείνουν με συνθήματα όπως το "Δεν Ξεχνώ" και αναμνήσεις.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail