«Η ώρα της κρίσης για το Su-57 στη Συρία - Η κατάρριψή του με MANPADS είναι απίθανο σενάριο»

Freepen.gr - Η κατάρριψη του νέου μαχητικού αεροσκάφους Su-57 από το MANPADS είναι αδύνατη.

Το Pravda.Ru μίλησε για τα πλεονεκτήματα και την εξαγωγική ικανότητα της υπερσύγχρονης Su-57 της Ρωσίας (παλαιότερα γνωστής ως PAK FA T-50) σε συνέντευξη με τον Victor Murakhovsky, αρχισυντάκτη του περιοδικού Arsenal of the Fatherland

Σύμφωνα με τον ειδικό, το Sukhoi Su-57 έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα αεροσκαφών. Μόλις που γίνεται αισθητό σε οθόνες ραντάρ ενώ είναι οπλισμένο τα τελευταία όπλα αεροσκαφών που στεγάζονται μέσα στην άτρακτο. "Αυτή η ιδιαιτερότητα μειώνει την κατανάλωση καυσίμου σε ταχύτητες πτήσης, αυξάνει το εύρος πτήσεων μειώνοντας την αντίσταση του αέρα και παρέχει πολύ χαμηλή ορατότητα στα ραντάρ", δήλωσε ο Viktor Murakhovsky στο Pravda.Ru.

Το αεροσκάφος είναι γεμάτο με ραδιοηλεκτρονικό εξοπλισμό ενσωματωμένο στο αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου στρατευμάτων και όπλων, ανέφερε ο εμπειρογνώμονας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά πάσα πιθανότητα, το Su-57 θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε μεσαία υψόμετρα - πέντε χιλιόμετρα ή λίγο υψηλότερα για να αποκλείσει τις επιθέσεις με τη χρήση αντι-αεροπορικών εκτοξευτών και φορητών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων. Το Su-25 σχεδιάστηκε για χαμηλότερα υψόμετρα, οπότε θα μπορούσε να βληθεί από ένα MANPAD, σημειώνει ο εμπειρογνώμονας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας πρόκειται τώρα να παραγγείλει μια πρώτη μοίρα Su-57 για δοκιμαστικές ενέργειες, πρόσθεσε ο Victor Murakhovsky, σημειώνοντας ότι το νέο αεροσκάφος θα δοκιμαστεί σε συνθήκες μάχης στη Συρία.

"Αυτό το αεροσκάφος είναι τώρα η κορυφή της στρατιωτικής τεχνολογίας και η Ρωσία δε θα πρέπει να το πουλήσει σε ξένους εταίρους. Υπάρχει ένα ακόμα αεροσκάφος πέμπτης γενιάς που αναπτύσσεται με την Ινδία και αυτή η έκδοση μπορεί να διατεθεί για εξαγωγές", ανέφερε ο εμπειρογνώμονας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail