Σε απόσταση μόλις ενός μιλίου τουρκικά πολεμικά σκάφη από το Γεωτρύπανο «Saipem 12000»

Αναδημοσίευση από: veteranos.gr

Το Saipem 12000 διατηρεί συνεχώς την πλώρη του προς την κατεύθυνση του στόχου «Σουπιά», στέλνοντας προφανώς και τα σχετικά μηνύματα.

Προφανώς τα δικά του μηνύματα αποπειράται να στείλει και το Τουρκικό πολεμικό σκάφος που βρίσκεται σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη του ενός ναυτικού μιλίου , μπροστά από το γεωτρύπανο, σε θέση κάθετη της πλώρης του Saipem 12000, ώστε να επιδεικνύει ότι εμποδίζει την πορεία του.

Δεν πετάνε ούτε τα ελικόπτερα.

Δίπλα στο γεωτρύπανο, βρίσκονται κατά περιόδους είτε το ένα, είτε και τα δύο σκάφη υποστήριξης, που μεταφέρουν προσωπικό και προμήθειες από το λιμάνι Λεμεσού.

Τα δύο σκάφη έχουν ολοκληρώσει σειρά τέτοιων δρομολογίων χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα, ωστόσο, προφανώς για λόγους ασφάλειας δεν έχει πραγματοποιηθεί πτήση ελικοπτέρου για μεταφορά προσωπικού από το γεωτρύπανο προς το αεροδρόμιο Λάρνακας και αντιστρόφως.

Να σημειωθεί ότι το Saipem 12.000 βρίσκεται σε περιοχή κοντά στα όρια των τεμαχίων 2 και 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, σε απόσταση 26 ναυτικών μιλίων (49 χιλιομέτρων) από το σημείο της γεώτρησης στον στόχο «Σουπιά» του τεμαχίου 3.

Το σημείο που σταμάτησε το γεωτρύπανο βρίσκεται σε απόσταση 25 ναυτικών μιλίων νότια του Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ» της Κύπρου , στο γεωτρύπανο βρίσκονται περισσότερα από 60 άτομα προσωπικό, που ασχολούνται κυρίως με θέματα και υπηρεσίες του Saipem 12000 ως πλοίου, αφού το προσωπικό με άμεσα καθήκοντα σε θέματα γεώτρησης έχει αποδεσμευτεί προσωρινά για ξεκούραση μεταξύ των δύο γεωτρήσεων.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...