Θυμήθηκε τελικά το ΥΠΕΞ να βγάλει από υποχρέωση ανακοίνωση για την περικύκλωση του SAIPEM 12000 στην ΑΟΖ της Κύπρου

Freepen.gr - Με σημαντική καθυστέρηση σε σχέση με τα γεγονότα στην κυπριακή ΑΟΖ προχώρησε τελικά το Υπουργείο Εξωτερικήν στην έκδοση ανακοίνωσης για την περικύκλωση του γεωτρύπανου της ΕΝΙ.

Μια ανακοίνωση από υποχρέωση κι αναφορές στα περί ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, που έχει καταστεί από χρόνια προφανές ότι είναι κάτι, το οποίο δεν την ενδιαφέρει:

Η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί τη διεθνή νομιμότητα παραβιάζοντας κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Kαλούμε την Τουρκία να αποστεί από περαιτέρω έκνομες ενέργειες και να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Ανάλογες συμπεριφορές είναι ενδεικτικές ορισμένων προθέσεων της Τουρκίας ως προς το Κυπριακό.

Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν συνάδει με τη συμπεριφορά ενός υποψηφίου κράτους για ένταξη στην ΕΕ.

Χαιρετίζουμε την ψύχραιμη και νηφάλια στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail