Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Αγκυρα: Ψωνίστε από εμάς αλλιώς οι S-400 μπορεί να επιφέρουν κυρώσεις

Freepen.gr - Οι Η.Π.Α. επιδιώκουν συνεργασία με την Τουρκία για την τόνωση της τουρκικής αεράμυνας ως εναλλακτική λύση στην αγορά ρωσικών πυραύλων S-400 της Ρωσίας.

"Οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται την επιθυμία της Τουρκίας να βελτιώσει την άμυνα της. Αλλά ανησυχούμε και εκφράσαμε δημοσίως ότι μια ενδεχόμενη απόκτηση ρωσικών πυραύλων S-400 που θα είχε επιπτώσεις στη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ και θα μπορούσε ενδεχομένως να εκθέσει την Τουρκία σε κυρώσεις λόγω του νέου νόμου περί κυρώσεων που ψήφισε πρόσφατα το Κογκρέσο " είπε στο Hürriyet Daily News.

"Συνεργαζόμαστε με την Τουρκία. Αυτό το ζήτημα συζητήθηκε στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα σχετικά με το πώς μπορούμε να βρούμε καλύτερες λύσεις για να βοηθήσουμε τις ανάγκες της Τουρκικής αεροπορικής άμυνας, τις οποίες θεωρούμε νόμιμες», δήλωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, αναφερόμενος στις συζητήσεις μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson και Τούρκων αξιωματούχων στις 15-16 Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις, ο υπάλληλος των ΗΠΑ δήλωσε απλά ότι «πραγματοποιούνται συνομιλίες».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail