Ο Κοτζιάς προλέγει λύση του Σκοπιανού ως τον Ιούνιο στο Reuters - Κλείνουν τα αυτιά στις φωνές εκατομμυρίων Ελλήνων

Greek Foreign Minister Nikos Kotzias speaks during an interview with Reuters at the Foreign Ministry in Athens, Greece, January 31, 2018. REUTERS/Costas Baltas
Freepen.gr - «Η Ελλάδα διαβλέπει σύντομα λύση στο Μακεδονικό αδιέξοδο» τιτλοφορείται το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Η Ελλάδα σύντομα θα υποβάλει σχέδια προτάσεων για την επίλυση της μακροχρόνιας διαφοράς της ονομασίας των Σκοπίων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς προσθέτοντας ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία τους προσεχείς μήνες.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις φέτος για να επιλύσουν τη διαμάχη, η οποία έχει απογοητεύσει τις φιλοδοξίες του μικρού βόρειου γείτονα της Ελλάδας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει το άρθρο σημπληρώνοντας πως η Ελλάδα είναι μέλος και των δύο.

Η Ελλάδα διαμαρτύρεται, υπογραμμίζει το Reuters, για τη χρήση της ονομασίας Μακεδονία από την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι, μαζί με τα επίμαχα άρθρα στο σύνταγμα των Σκοπίων, θα μπορούσαν να υποδηλώνουν εδαφικές αξιώσεις πάνω από τη δική της βόρεια περιοχή με το ίδιο όνομα.

"Στη ζωή, ο Μέγας Αλέξανδρος ... απέδειξε ότι πρέπει να κόβουμε τους γόρδιους δεσμούς. Σε κάποιο σημείο θα πρέπει να τελειώσουμε με τέτοια θέματα ", ανέφερε στη συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ερωτηθείς τι θα αποτελούσε πρόοδο για την Αθήνα αν η διαμάχη με τα Σκόπια δε διευθετηθεί μέχρι τον Ιούνιο, είπε: «Θα διευθετηθεί».

Πώς είναι τόσο βέβαιος ο ΥΠΕΞ, όταν ο Σκοπιανός ομόλογός του δηλώνει πως έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται "Μακεδόνας" και να μιλά "μακεδονικά"; Δεν ακούει τις φωνές εκατομμυρίων Ελλήνων που δεν επιθυμούν να χαρίσουν την ιστορία τους;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail