Κανόνι το νέο...ηλεκτρομαγνητικό railgun των Κινέζων

Freepen.gr - Στα κινεζικά κοινωνικά μέσα δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες του κινεζικού αποβατικού πλοίου Haiyangshan, κλάσης 072 III που είναι εφοδιασμένο με ένα πρωτότυπο railgun.

Σύμφωνα με το navyrecognition.com, οι εικόνες που κυκλοφόρησαν την 31η Ιανουαρίου δείχνουν το πλοίο τύπου 072 III Haiyangshan (αριθμός σκάφους 936) που φέρει το όπλο στο πλώρη του πάνω σε ράγες.

Το πειραματικό railgun του Ναυτικού της Κίνας είναι τοποθετημένο στο αποβατικό πλοίο και εικάζεται ότι θα τεθεί σε υπηρεσία με την επόμενη παραλλαγή τύπου D55.

Το Drive δήλωσε ότι, εάν επιβεβαιωθεί, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που κάποια χώρα έχει εγκαταστήσει ένα σύστημα ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου όπλου σε ένα πλοίο, ακόμη και για δοκιμαστικούς σκοπούς, και θα ήταν μια εξέλιξη που αλλάζει το παιχνίδι για τον στρατό της Κίνας.

Η κινεζική ηλεκτρομαγνητική έρευνα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980. Σε αντίθεση με την πυρίτιδα, τα σιδηροδρομικά όπλα χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητική ενέργεια για να τεντώσουν ένα βλήμα, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν δυνατότητες πολύ μεγαλύτερης ταχύτητας και εμβέλειας - το ισοδύναμο ενός κανόνιου με αποτελέσματα πυραύλων. Ουσιαστικά, ένα railgun είναι ένα ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο όπλο που πυροδοτεί υπερηχητικά βλήματα με την εφαρμογή παράλληλων μαγνητικών πεδίων (ή "σιδηροτροχιών") πάνω σε αυτά. Ενώ οι σιδηροτροχιές είναι σχετικά απλές κατασκευές, η δυσκολία έγκειται στην κλιμάκωσή τους, καθώς και στην κατασκευή του βαρελιού επαρκούς αντοχής για πολλαπλές πυροδοτήσεις.

Ο ναύαρχος Ma Weiming είπε σε Κινέζους εμπειρογνώμονες για την ηλεκτρομαγνητική έρευνα ότι η χώρα έχει σημειώσει σημαντικές ανακαλύψεις σε βασικούς τομείς των ηλεκτρομαγνητικών εφαρμογών, όπως οι εκτοξευτήρες και οι καταπέλτες EMALS με σύστημα ηλεκτρομαγνητικής εκτόξευσης (EMALS).

Εάν τελικά ο πυργίσκος σε αυτό στο πλοίο προσγείωσης επιβεβαιωθεί ως σιδηροδρομικό πυροβόλο όπλο, η Κίνα θα έχει σίγουρα το τεχνολογικό προβάδισμα.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail