Διεθνής διασυρμός για τη Γερμανία από τη Mossad - Ισραηλινός δημοσιογράφος μεταμφιέζεται σε πρόσφυγα και φτάνει στο Βερολίνο για να ενταχθεί σε πυρήνα ισλαμιστών

Ο Zvi Jecheskeli ως Sheikh Khaled Abu Salaam
Freepen.gr - Ο διάσημος ισραηλινός δημοσιογράφος Zvi Jecheskeli, ο οποίος μεταμφιέστηκε σε πιστό μουσουλμάνο, αποκάλυψε πόσο εύκολο είναι να περάσουν οι ισλαμιστές μέσω των γερμανικών συνόρων ως "Σύριοι πρόσφυγες" αναφέρει το Russia Today.

Ο Jecheskeli πέρασε πολλά χρόνια, διακινδυνεύοντας τη ζωή του, για να κινηματογραφήσει ένα ντοκιμαντέρ για το ρόλο και την επιρροή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στους δρόμους της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Τουρκίας. Παρόλο που ο οργανισμός είναι νόμιμος σε ορισμένες χώρες και έχει διασυνδέσεις με πολιτικά κόμματα, σε άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος, θεωρείται τρομοκρατική ομάδα.

Η διείσδυση στις γραμμές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι πράγματι μια πρόκληση, καθώς η ομάδα είναι «γνωστή για την έλλειψη εμπιστοσύνης» στους ξένους, στους οποίους δεν θα «επιτρέψουν» ποτέ να ρίξουν έστω μια ματιά στα σχέδιά τους, δήλωσε ο Τζέχεσκελι στον Die Welt.

Το πέντε μερών ντοκιμαντέρ, με τίτλο "False Identity", άρχισε πρόσφατα να προβάλλεται στο ισραηλινό κανάλι 10. Η διαβόητη ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, Mossad, παρακολουθούσε στενότατα τον Jecheskeli με μυστικές κάμερες και μικρόφωνα για να τον σώσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η πρόκληση ήταν να διαπιστωθεί εάν ένας μουσουλμάνος φονταμενταλιστής μπορεί νόμιμα να εισέλθει στη Γερμανία και να έρθει σε επαφή με συναδέλφους ισλαμιστές. Για την περιπετειώδη περιοδεία του, με τη βοήθεια ενεργών και συνταξιούχων πρακτόρων της Mossad, μεταμορφώθηκε σε Sheikh Khaled Abu Salaam, γνωστό και ως Abu Hamsa.

"Ήθελα να μιλήσω για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ευρώπη από το ριζοσπαστικό Ισλάμ, δεν είμαι δεσμευμένος από τους κώδικες πολιτικής ορθότητας και μπορώ να μιλήσω ανοιχτά για την αλήθεια", δήλωσε στο Die Welt ο Jecheskeli, ο πιο γνωστός εμπειρογνώμονας του Ισραήλ στον αραβικό κόσμο.

Στην έρευνά του, ο 47χρονος δημοσιογράφος, ο οποίος μιλάει τέλεια αραβικά, δείχνει πόσο εύκολο είναι για τους Ισλαμιστές να φέρουν τους οπαδούς τους στην Ευρώπη, ανέφερε η εφημερίδα. "Το μόνο που χρειάζεστε για να πάρετε άσυλο στη Γερμανία είναι ένα συριακό διαβατήριο". Και αυτό αποδείχθηκε πανεύκολο.

Μετά από μια επαφή με έναν υπεύθυνο πληροφοριών, ο Jecheskeli έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τη συριακή κοινότητα στην Κωνσταντινούπολη, όπου έλαβε γρήγορα ένα συριακό διαβατήριο. Το έγγραφο λέγεται ότι είχε κοστίσει μόνο 1.250 δολάρια και φαινόταν "πρακτικά γνήσιο".

Μόλις λίγες μέρες αργότερα, ο δημοσιογράφος βρέθηκε σε εγκατάσταση για Σύριους πρόσφυγες στο Βερολίνο. Ο Jecheskeli δήλωσε ότι κανένας από τους πρόσφυγες που γνώρισε εκεί δεν είχε πρόθεση να ενταχθεί.

Ο δημοσιογράφος είναι τυχερός: ο κοινωνικός λειτουργός τον οποίο συναντά είναι ένας Παλαιστίνιος που μετανάστευσε στη Γερμανία από τη Γάζα το 1978. Μετά από μερικά αστεία για τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Mahmoud Abbas, ο Jecheskeli απέκτησε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, θεωρείται επίσημα πρόσφυγας και δικαιούται κοινωνικά πλεονεκτήματα.

«Με τη βοήθεια του Αλλάχ ξεκινάτε μια νέα ισλαμική ζωή εδώ», λέει ο Γερμανός κοινωνικός λειτουργός με παλαιστινιακές ρίζες στον Jecheskeli, δίνοντάς του συμβουλές για το πώς να εξαπατήσει τις γερμανικές αρχές και να φέρει την οικογένειά του στην Ευρώπη.

"Πώς θα φέρω εδώ τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου;" ρωτάει οJecheskeli. "Στην πραγματικότητα, πρέπει να περιμένετε τρία χρόνια", απαντά ο Παλαιστίνιος. Αν αυτό είναι πάρα πολύς καιρός, τότε φέρτε τους δια θαλάσσης, λέει ο κοινωνικός λειτουργός, προσφέροντας πρακτική βοήθεια για τον προγραμματισμό του παράνομου ταξιδιού.

Σύμφωνα με τον Jecheskeli, η Γερμανία κινδυνεύει, αλλά ο δημοσιογράφος δε σημαίνει την απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας, σύμφωνα με τον Die Welt. "Κανείς δεν μπορεί πραγματικά να πει τι σημαίνει πολιτικό Ισλάμ στην Ευρώπη", δήλωσε ο Jecheskeli στην εφημερίδα. Στη σειρά ντοκιμαντέρ του, θυμάται τα κηρύγματα του Yusuf al-Qaradawi, ενός μακρόχρονου μέλους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

"Το Ισλάμ θα κυριαρχήσει και πάλι στη Δύση και την Ευρώπη", διαμηνύει ο Αιγύπτιος ισλαμικός θεολόγος.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μετανάστες έχουν εισέλθει στη Γερμανία από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση των προσφύγων το 2015, πυροδοτώντας έντονα αντι-μεταναστευτικά αισθήματα και διαμαρτυρίες ενάντια στην πολιτική ανοικτών θυρών της καγκελαρίου Angela Merkel. Τον περασμένο Οκτώβριο, το CDU της Μέρκελ και το αδελφό κόμμα της CSU της Βαυαρίας συμφώνησαν να περιορίσουν την πρόσληψη αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία σε 200.000 ετησίως.

Εν ολίγοις, ένας Ισραηλινός δημοσιογράφος με την ενεργή συμμετοχή της Mossad διέσυραν διεθνώς τη Γερμανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail