Πολεμική ατμόσφαιρα από τη Hürriyet: 11 τουρκικά πλοία βρίσκονται στα Ιμια - Με 8 σκάφη το Ελληνικό Λιμενικό

Freepen.gr - Μια πολεμική ατμόσφαιρα αναδεικνύει σε άρθρο της η hurriyet.com.tr. Η τουρκική ιστοσελίδα κάνει λόγω για κινητικότητα που άρχισε χθες το βράδυ στις βραχονησίδες Ιμια [Καρντάκ]. Στην περιοχή, στις 14.30, έφτασαν δύο σκάφη του τουρκικού ναυτικού και άλλα δύο της ακτοφυλακής. Συμφωνα με Hurriyet στην περιοχή βρίσκονται 11 τουρκικά πλοία και 8 από το Ελληνικό Λιμενικό.

Στις 14.45 ώρες ξεκίνησαν από τη Λέρο δύο φουσκωτά Zodiac με στρατιώτες. Τα σκάφη πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα, σημειώνει το δημοσίευμα, στο 1 μίλι από τα Ιμια με κατεύθυνση την Κω ενώ τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής έπλευσαν προς τα Ιμια.

Παρατηρήθηκε ότι τα τουρκικά και τα ελληνικά σκάφη περιστασιακά παρακολουθούσαν το ένα το άλλο σε απόσταση 80-100 μέτρων, ενώ άλλα σκάφη παρατηρούνταν σε στάση σε απόσταση 1 έως 2 μιλίων από τα βράχια.

Επίσης η τουρκική ιστοσελίδα θεωρεί ότι με τη σημερινή παρέμβαση του εκπροσώπου της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πως η Ε.Ε. διάλεξε την πλευρά της Ελλάδας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail