Ένα ακόμη βήμα για την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας - Δομική για τον αντι-αεροπορικό πύραυλο HISAR-A

Freepen.gr - Ένα ακόμη βήμα για την τουρκική αμυντική βιομηχανία καθώς η γειτονική χώρα δοκίμασε με επιτυχία τον εγχώριας παραγωγής πυραύλων αεροπορικής άμυνας μικρής εμβέλειας HİSAR-A στις 1 Φεβρουαρίου στην ανατολική επαρχία Aksaray όπως αναφέρει το defenseworld.net.

Ο υπουργός Άμυνας Νουρεττίν Κανίκλι παρακολούθησε την έναρξη της δοκιμής, η οποία διεξήχθη από τους κορυφαίες αμυντικές βιομηχανίες της Τουρκίας Roketsan και Aselsan, ανέφερε η Hurrietdailynews.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ότι το σχέδιο πυραύλων HİSAR συνεχίζεται με επιτυχία υπό την Υποεπιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της Διοίκησης των Χερσαίών Δυνάμεων της Τουρκίας.

Το σύστημα πυραύλων χαμηλού υψομέτρου HİSAR-A θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αεροπορική άμυνα της Τουρκίας, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ο πυραύλος πυροδοτήθηκε με επιτυχία από το σύστημα εκτόξευσης και συνέχισε να πετάει με προγραμματισμένους ελιγμούς κι ολοκληρώνοντας την πτήση του.

Οι πυραύλοι HİSAR προορίζονται να προστατεύσουν στρατιωτικές βάσεις, λιμένες, εγκαταστάσεις και στρατεύματα από εναέριες απειλές προσβολές αλλά και να καλύψουν τις ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για ένα σύστημα ασφαλείας εναέριας άμυνας χαμηλού και μεσαίου υψομέτρου.

Τα συστήματα ραντάρ, τα συστήματα εντολών και ελέγχου και πυρασφάλειας του HİSAR αναπτύχθηκαν από την Aselsan, ενώ η Roketsan ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail