Μαχητικά F-35B θέλει η Τουρκία… το δεύτερο θα είναι κανονικότατα αεροπλανοφόρο!

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr

Παρα τις οξυμένες μέχρι και τοξικές σχέσεις της με την Αμερική η Τουρκία δεν φαίνεται να πτοείται και συνεχίζει να επιδιώκει την απόκτηση αμερικανικών αεροσκαφών προς ενίσχυση αυτή την φορά του Ναυτικού της.

Τι κι εάν η Άγκυρα διαδίδει ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τι και αν επιλέγει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα τα οποία είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν σοβαρές τριβές με το ΝΑΤΟ αναφορικά με την ολοκλήρωση του στο Συμμαχικό σύστημα αεράμυνας! Η Άγκυρα πλέον σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο αγοράς από τις ΗΠΑ των μαχητικών F-35B (STOVL) τα οποία προτίθεται να τα χρησιμοποιήσει από το υπό ναυπήγηση ελαφρύ αεροπλανοφόρο της TCG Anadolu.

Αν και η Άγκυρα έχει δεσμευτεί να αγοράσει 100 F-35Α την Αεροπορία της η επιδίωξη της για την απόκτηση απροσδιόριστου αριθμού F-35B προδίδει τις μεγαλοιδεατικές αντιλήψεις της κυβέρνησης Ερντογάν, αφού τα αεροσκάφη αυτά θα μπορούν να επιχειρούν από το TCG Anadolu σε οποιοδήποτε σημείο της Μεσογείου και της Μαύρης θάλασσας οι Τούρκοι επιθυμούν αποτελώντας το μακρύ χέρι της Τουρκίας.

Μάλιστα όπως αναφέρει και το δημοσίευμα της hurriyetdailynews το TCG Anadolu θα είναι έτοιμο το 2021 και μερικά χρόνια αργότερα, το Τουρκικό Ναυτικό θα διαθέτει το πρώτο πλήρως εξοπλισμένο και σχεδιασμένο κανονικό αεροπλανοφόρο, βασισμένο στην σχεδίαση του ελαφρού αεροπλανοφόρου TCG Anadolu.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα και τα δύο αεροπλανοφόρα θα διαθέτουν ικανοποιητικό αριθμό αεροσκαφών F-35B τα οποία μαζί με τις νέες φρεγάτες που το Τουρκικό Ναυτικό ναυπηγεί και τα τουλάχιστον τέσσερα καταδρομικά (άνω των 7.000 τόνων πλοία) αεράμυνας περιοχής και τα 6 υποβρύχια Type 214TR θα αποτελέσουν τις Ομάδες Κρούσης του μέλλοντος.

Αυτά που θα επιβάλουν την Τουρκική παρουσία στην Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο ελέγχοντας τις θαλάσσιες οδούς του εμπορίου και της μεταφοράς ενεργειακών πόρων από την Ανατολή προς την Δύση, χωρίς να εξαιρείται και η Μαύρη θάλασσα.

Καλό θα ήταν βέβαια να κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και τη σκοπιμότητα εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας όταν προβαίνει σε τέτοιες διακηρύξεις, αφού με τέτοιες υποσχέσεις προσπαθούσε παραδοσιακά να παρασύρει την πολιτική των ΗΠΑ ή μάλλον να αποφύγει την οργή τους, με την κατάλληλη πίεση από την πλευρά του λόμπι των κολοσσών της αμυντικής βιομηχανίας.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...