Η άγνωστη κοπέλα της φωτογραφίας που έγινε διάσημη σε όλον τον κόσμο για την πολυετή δράση της

Freepen.gr - Η άγνωστη κοπέλα της φωτογραφία γεννήθηκε στα Σκόδρα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (σήμερα η πόλη αυτή ανήκει στην Αλβανία) στις 26 Αυγούστου του 1910. Το όνομά της ήταν Agnesë Gonxhe Bojaxhiu.

Το 1929 πήγε στο Νταρτζίλινγκ της Ινδίας το 1929 και ορκίστηκε ως μοναχή το 1931 κι άρχισε να γίνεται πλέον ευρύτερα γνωστή ως Μητέρα Τερέζα. Το 1937 εργάστηκε ως δασκάλα σε σχολείο στην Καλκούτα. 

Το 1950, πήρε την άδεια από το Βατικανό για να ξεκινήσει το ιεραποστολικό της έργο.

Το 1952 μετέτρεψε έναν παλαιό Ινδουιστικό ναό στην Καλκούτα σε κτίριο για την ίαση των ανθρώπων που πεθαίνουν. Επίσης, το 1955 άνοιξε ένα ορφανοτροφείο στην Καλκούτα. 

Στη συνέχεια άνοιξε νοσοκομεία και ορφανοτροφεία σε ολόκληρη την Ινδία αλλά και στην Ρώμη, την Τανζανία και την Αυστρία.

Το 1979 κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. 

Η Μητέρα Τερέζα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο προκειμένου να βοηθήσει τους φτωχούς και τους αρρώστους.  ο 1983, κατά την διάρκεια επίσκεψής της στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β', έπαθε καρδιακή προσβολή και έκτοτε κυκλοφορούσε με βηματοδότη. Πέθανε το 1997 στην Καλκούτα της Ινδίας.

Mετά τον θάνατό της ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' ξεκίνησε τη διαδικασία αγιοποίησής της και στις 19 Οκτωβρίου 2003 η οποία ολοκληρώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2016 όποτε κηρύχθηκε επισήμως από τον Πάπα Φραγκίσκο αγία της Παπικής Εκκλησίας.

Με πληροφορίες από: wikipedia
Φωτογραφίες: @historyinmoment
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail