Πρώτο θέμα στα ολλανδικά ΜΜΕ η απόδραση αγελάδας για να γλυτώσει το σφαγείο - Τι αποφασίστηκε για την τύχη της

Alexas_Fotos - pixabay
Freepen.gr - Η Hermien, μια αγελάδα που απέδρασε από το φορτηγό ενώ όδευε προς το σφαγείο διαφεύγοντας στο άγριο δάσος του Overijssel, φαίνεται ότι θα αφεθεί για λίγο ακόμη καιρό στη φύση για ηρεμήσει σύμφωνα με το dutchnews.nl.

Η αγελάδα, κατόρθωσε να δραπετεύσει προτού να φορτωθεί σε φορτηγό και να μεταφερθεί σε σφαγείο στις αρχές Δεκεμβρίου και από τότε ζεί ελεύθερη. Έκτοτε, η Hermien παρέμεινε στο δάσος, αν και έχει εντοπιστεί να βγαίνει για τον αχυρώνα σε άλλο αγρόκτημα τη νύχτα για φαγητό. 

Προσπάθειες για να την πιάσουν εκεί, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους απέτυχαν. Ένας κτηνίατρος οπλισμένος με βελάκια ηρεμιστικού είχε να κάνει μια άλλη προσπάθεια για να πιάσει την Hermien αυτή την εβδομάδα, αλλά αυτό κι αυτή η επιλογή απερρίφθη. Ο ιδιοκτήτης της αγελάδας, Herman Jansen δήλωσε στο AD ότι δεν ήθελε να αναλάβει τον κίνδυνο η αγελάδα να πάει πιο μακριά στο δάσος, όπου θα ήταν αδύνατο να την φτάσουν. Για την ώρα η Hermien θα παραμείνει μόνη στο δάσος έως ότου βελτιωθεί ο καιρός και στη συνέχεια θα βάλουν  άλλες αγελάδες σε ένα κοντινό βοσκότοπο σε μια προσπάθεια να την παρασύρει έξω. Ο Vet Edo Hamersma λέει ότι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. «Τα πράγματα πρέπει να ηρεμήσουν», είπε στον AD. «Ένα ηρεμιστικό είναι επίσης ένας κίνδυνος». 

Οι αγελάδες σα βρίσκονται σε αγέλες λειτουργούν ως δολώματα θα είναι ο καλύτερος τρόπος να φορτωθεί η Hermien στο φορτηγό. Ωστόσο δε θα μεταφερθεί στο σφαγείο. Το κόμμα για τα δικαιώματα των ζώων PvdD έχει συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να εξασφαλίσει ότι θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής σε ένα σπίτι «αγελάδων» στη Friesland.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail