Ραγδαίες εξελίξεις - Η Αγκυρα απειλεί τους Αμερικανούς στρατιώτες σε κουρδικές περιοχές: Μπορεί να σας περάσουμε για τρομοκράτες!

Freepen.gr - Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Bekir Bozdağ προειδοποίησε τις ΗΠΑ να αποσύρουν τους Αμερικανούς στρατιώτες από τις κουρδικές περιοχές της Συρίας ανατολικά του Ευφράτη.

"Αν δεν αποσυρθούν [οι Κούρδοι] από το Manbij, τότε θα πάμε στο Manbij, θα πάμε ανατολικά του Ευφράτη", δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Bekir Bozdağ στο CNN-Turk.

Ο Bozdağ τόνισε ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί αντιπαράθεση με αμερικανικά στρατεύματα, αλλά τόνισε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες κινδυνεύουν να παγιδευτούν σε συγκρούσεις αν εμφανιστούν με στολές της YPG.

Αυτό φαίνεται πως ήρθε ως σχόλιο εξαιτίας παλαιότερων φωτογραφιών Αμερικανών στη βόρεια Συρία με διακριτικά της YPG.

"Δεν θέλουμε καθόλου διαμάχη με τις ΗΠΑ στο Manbij, ανατολικά του Ευφράτη ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος", δήλωσε ο Bozdağ.

"Αλλά οι ΗΠΑ πρέπει να γνωρίζουν τις ευαισθησίες της Τουρκίας, αν οι Αμερικανοί στρατιώτες φορούν τρομοκρατικές στολές ή βρεθούν ανάμεσα σε τρομοκράτες σε περίπτωση επίθεσης εναντίον του στρατού, τότε δεν θα υπάρξει η ευκαιρία να γίνει διάκριση", ανέφερε.

"Αν έρθουν εναντίον μας σε μια τέτοια στολή θα τους δούμε ως ... τρομοκράτες".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail