Επίκειται ένας περιφερειακός και διεθνής πόλεμος στη Συρία

Αναδημοσίευση από: dimpenews.com

Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία φαίνονται να απειλούν να βυθίσουν τις χώρες σε σύγκρουση, απειλώντας έναν περιφερειακό ή διεθνή πόλεμο. Ο πόλεμος που ξεκίνησε με τις διαμαρτυρίες του 2011 γίνεται γρήγορα παγκόσμιος αγώνας για τον έλεγχο της Συρίας, διακινδυνεύοντας μια μεγαλύτερη σύγκρουση, λέει η Washington Post.

Σε έναν εναέριο χώρο γεμάτο από αεροπλάνα έξι κρατών, ομάδες φατριών που υποστηρίζονται από διαφορετικές δυνάμεις μάχονται η μια εναντίον της άλλης σε μια ποικιλία ομάδων. Οι σύμμαχοι στο ένα μέτωπο είναι εχθροί στο άλλο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και το Ιράν έχουν δυνάμεις στο επίκεντρο και όλο και περισσότερο συγκρούονται. Μέσα σε μια εβδομάδα, η Ρωσία, η Τουρκία, το Ιράν και το Ισραήλ έχασαν αεροσκάφη τους από αντίπαλα πυρά, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αγωνίζονταν για μέρες να σταματήσουν την πρόοδο των Συριακών δυνάμεων στην Ανατολική Έρημο, φέρνοντας τις αμερικανικές δυνάμεις πιο κοντά στη σύγκρουση στη Συρία.

«Υπάρχει ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος στη Συρία και κάθε κλιμάκωση θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για έναν περιφερειακό ή διεθνή πόλεμο, δεδομένου ότι οι μεγάλες δυνάμεις είναι άμεσα παρούσες στο έδαφος και όχι μέσω πρακτόρων», ανέφερε η Washington Post επικαλούμενη τον Sami Nader του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Mashreq.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...